BAŞKAN GÜRLESİN: EMANETE SAHİP ÇIKIYORUZ

09-11-2017

BAŞKAN GÜRLESİN: EMANETE SAHİP ÇIKIYORUZ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79.yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı. “İstiklal mücadelesinin önderi, Cumhuriyet’in kurucusunu minnet ve şükranla yâd ediyorum” diyen Başkan Gürlesin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e ve demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk Milleti’ni yok olmaktan kurtararak, bağımsızlık, özgürlük yolunda önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Dünya tarihinin en önemli liderlerinden biri olan, İstiklal mücadelesinin önderi, Cumhuriyet’in kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79’uncu yılında minnet ve şükranla yâd ediyorum” dedi. Türk Milleti için önemli bir devlet adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni millet olarak tek yürek halinde korumaya devam edeceklerini belirten Başkan Gürlesin, mesajında şu görüşlere yer verdi;  “Askerlik dehası ile Türk Milleti’ni yok olmaktan kurtararak, bağımsızlık, özgürlük yolunda önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, adı silinmeyecek bir dünya lideridir. Bugün bizlerde onun bıraktığı emanete sahip çıkarak, Atatürk’ün mücadelesini verdiği en büyük hayali Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine çıkarma görevini üstlenerek, daha da çok çalışmaya devam ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı Cumhuriyet’e, demokrasiye sahip çıkma bilinciyle, demokratik iradesi daha çok güçlenen Türkiye şimdi her zamankinden daha fazla emniyet ve güvenle geleceğe yürüyen bir ülke olma yolunda büyük mesafeler almaktadır. Milletimiz, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere rağmen tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir. Bu düşüncelerle büyük devlet adamı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurladığımız bu günde saygı, şükran ve minnetle anıyorum”