PAMUKKALE FUTBOL ŞÖLENİ'NDE ŞAMPİYON KAPLANLARSPOR

10-11-2017

PAMUKKALE FUTBOL ŞÖLENİ'NDE ŞAMPİYON KAPLANLARSPOR

Pamukkale’de 6. Futbol Şöleni’nde mutlu sona ulaşan ekip Hacıkaplanlar Mahallesini temsil eden Kaplanlarspor takımı oldu. Yaklaşık 1 ay önce 31 mahalleden 40 takımın katılımı ile başlayan büyük heyecan sonunda şampiyon olan ve dereceye giren takımlara düzenlenen törenle ödül verildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, şampiyon olan takımı kutlayarak, “Sporun ve sporcunun yanında olan bir belediye olarak futbol şölenleri düzenliyoruz. Amacımız gençlerin spor yapmasına imkan sağlamak” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in mahalleler arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlediği futbol şöleninde heyecan sona erdi. İlki 2015 yılında düzenlenen ve altıncısı “Pamukkale’de 6. Futbol Şöleni Sonbahar 2017 Halı Saha Futbol Turnuvası” adıyla düzenlenen etkinlikte heyecan had safhadaydı. 31 mahalleden 40 takımın katılımı ile 5 Ekim’deki ilk tur maçlarıyla başlayan bu büyük heyecanda 3 takım final grubuna yükselmeyi başarmıştı.  Eleme usulü yapılan maçlar sonunda Akköy Çerkezspor, Cumhuriyet Yıldızspor ve Kaplanlarspor takımları final grubunda mücadele etti. Grubun ilk maçında Cumhuriyet Yıldızspor Akköy Çerkezspor’u 6-5 yendi. Grubun ikinci maçına ise Kaplanlarspor cezalı ve sakat oyuncuları nedeniyle sahaya çıkamayan Akköy Çerkezspor’u hükmen 3-0 mağlup etti. Turnuvanın şampiyonunu belirleyen maç Cumhuriyet Yıldızspor ile Kaplanlarspor arasında oynandı.

HEYECAN HAD SAFHADAYDI

Pamukkale’de 6. Futbol Şöleni Sonbahar 2017 Halı Saha Futbol Turnuvası’nın final maçına Mehmetçik Lütfi Ege Ortaokulu bahçesine Pamukkale Belediyesi tarafından yaptırılan halı saha ev sahipliği yaptı. Final müsabakasını Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcısı Adnan Kaya, mahalle muhtarları ve çok sayıda sporsever izledi. Büyük çekişmeye sahne olan maçta ilk golü Kaplanlarspor’dan Mustafa yalım 12. Dakikada kaydetti. Maçın 24. Dakikasında  Cumhuriyet Yıldızspor’dan Mahmut Erkan Er’in golüyle skor 1-1 geldi. Devre bu skorla tamamlandı. Maçın 37. Dakikasında  Murat Yavuz’un golü Kaplanlarspor’u Cumhuriyet Yıldızspor karşısında 2-1 öne geçirdi. İki takımında kazanma hırsıyla mücadele ettiği maçın 43. Dakikasında bir pozisyonda rakibine sert giren Mustafa Onur’a hakem önce ikinci sarı kart ardından da kırmızı kart gösterdi. Buna itiraz eden Cumhuriyet Yıldızsporlu Mahmut Erkan da aşırı itirazdan ikinci sarı kart ardından da kırmızı kart gördü. Bu karara kızan Cunhuriyet Yıldızspor takımı sahadan çekildi. Kurallar gereği maçın skoru Kaplanlarspor 3 – Cumhuriyet Yıldızspor 0 olarak tescil edildi. Bu sonuçla Pamukkale’de 6. Futbol Şöleni Sonbahar 2017 Halı Saha Futbol Turnuvası’nın şampiyonu final grubunu 6 puanla tamamlayan Kaplanlarspor oldu. 3 puanla Cumhuriyet Yıldızspor ikinci olurken, Akköy Çerkezspor ise puansız ve üçüncü oldu.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Turnuva sonunda dereceye giren takımlara ödülleri düzenlenen törenle verildi. İlk olarak müsabakalarda hakem görevlendiren Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Denizli Şubesi ve İl hakem Kurulu’na teşekkür plaketini Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin TFFHGD Müdürü Serdar Çiftçi’ye verdi. Turnuvada attığı 17 golle gol kralı olan Akköy Çerkezsporlu Müjdat Aydın’a kupasını Başkan Gürlesin verdi. Turnuvada üçüncülüğü elde eden Akköy Çerkezspor’un kupa, madalya ve 2 bin liralık hediye çeki Hacıkaplanlar Mahalle Muhtarı Necdet Kunduracı tarafından verildi. Turnuvada 3 puanla kinci olan Cumhuriyet Yıldızlarspor takımının madalya, kupa ve 3 bin liralık hediye çeki ise Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kaya tarafından verildi. Ve “Pamukkale’de 6. Futbol Şöleni Sonbahar 2017 Halı Saha Futbol Turnuvası”nda mutla sona 6  puanla ulaşan Hacıkaplanlar mahallesinin Kaplanlarspor takımının  4 bin liralık hediye çeki, madalya ve kupası Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin tarafından verildi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Sporun ve sporcunun yanındayız” sloganıyla gençlerin spor yapmasına imkan sağladıklarını belirterek, “Bu turnuvada amacımız gençlerin spor yapması ile birlikte mahalleler arasında kaynaşmayı sağlamak. Altıncısını tamamladığımız turnuvamızda yer alan tüm takımlara teşekkür ederken dereceye giren takımları kutluyorum. Biz bu geleneği 2018 yılında da devam edeceğiz. İlkini 27-29 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz Pamukkale Spor Oyunları’nın ikincisini gelecek yılın Mayıs ayında tekrarlayacağız. Bu turnuvamızın finalini de o etkinliğimiz içinde yapmayı planlıyoruz. İlkbahar 2018 Halı Saha Futbol Turnuvası’nın kayıtlarının Mart ayında alınması düşünülüyor. Turnuva maçları Nisan ayı ortalarında başlayacak. Pamukkale Belediyesi olarak günü birlik işler değil devamlılık arz eden işler yapmaya gayret gösteriyoruz. Biz bu turnuva maçlarının oynandığı sahaların yanında spor kompleksleri de yaptık. Ayrıca bedensel engelliler basketbol takımımız da 3. Sezonuna bu ay içinde başlıyor. Biz ilçe genelinde sporun yapılmasını yaygınlaşmasını istiyoruz. Bu nedenle düzenlediğimiz spor etkinlikleri ile hem gençlerimiz spora yönlendiriyoruz hem de kötü alışkanlıklardan uzak tutuyoruz. Pamukkale Belediyesi yarını bu günden daha iyi getirmek için çalışmalar yapmaya devam edecek” dedi.