BAŞKAN GÜRLESİN'DEN AKTEPE'YE KAPALI PAZARYERİ VE SOSYAL TESİS

07-12-2017

BAŞKAN GÜRLESİN'DEN AKTEPE'YE KAPALI PAZARYERİ VE SOSYAL TESİS

Pamukkale Belediyesi ilçeyi geleceğe hazırlamaya devam ediyor

Pamukkale Belediyesi, Aktepe bölgesinde yaşayan vatandaşların taleplerinin bir çoğunu karşılayacak olan Aktepe Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi’ projesini hayata geçiriyor. Yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak bu projede kapalı pazaryeri,  düğün salonu, nikah salonu, taziye evi, kapalı otopark ve sosyal alanlar yer alacak. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın kullanımı için bu projenin hayata geçirildiğini belirterek, “Bu önemli projemiz 2018 yılı sonlarına doğru halkımızın hizmetine sunulacak” dedi.

Beyaz Cennet Pamukkale’yi de sınırları içinde bulunduran Pamukkale Belediyesi, ilçeyi geleceğe hazırlıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kurucu başkanı olduğu belediyenin hizmetlerini ilçenin 68 mahallesine de ulaştırıyor. Mahallelerde öncelikli işlemleri yapan ve daha geniş kapsamlı projelere ağırlık veren Başkan Gürlesin, planlaması geniş olarak düşünülen bir önemli projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

YAŞAYAN BİR PROJE OLACAK

İlçenin en kalabalık mahallerinden biri olan Aktepe mahallesinde yapılacak olan “Aktepe Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi”nde çalışmalar başladı. Yaklaşık 10 bin metrekare alanda yapımı planlanan bu önemli proje bölge halkının bir çok ihtiyacını karşılamış olacak. “Aktepe Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi”nde kapalı pazaryeri, dükkanlar, Taziye evi, 120 kişilik Nikah  Salonu, 2 adet düğün salonu ve kapalı otopark bulunacak. Kapalı pazar yerleri sosyal donatı alanlarına dönüştürerek pazar anlayışına yeni bir boyut getirilmek istenilen projede, haftanın belirli günleri dışında atıl ve boş alanlar olarak kalan pazar yerleri özel bir komplekse dönüştürülmüş olacak. Bu sayede tesis tüm hafta boyunca yaşayan bir hale gelmiş olacak.  “Aktepe Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi” ile hem pazaryeri kullanıcıları, hem de  pazaryeri esnafı  yazın sıcaktan, kış aylarında ise soğuk ve yağışlı havadan korunacak.  Nikah salonu ve düğün salonlarını da içeren proje sosyal donatılar yönünden mahallenin değerini arttıracak. Kapalı otopark ile pazara gelen vatandaşlar, asansörlerle direk araçlarına ulaşabilecekler. Bu sayede pazar alanları çevresinde oluşan araç trafiği de önlenmiş olacak. Tesiste ayrıca bölge halkına “taziye evi” olarak hizmet verecek yaklaşık 100 m2’lik bir bölünebilir bir salon yer alacak. Bu salonda mevlit  ve benzeri etkinliklerde de halkın hizmetinde olacak. İhalesi yapılan, inşası başlayan ve yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak “Aktepe Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi”nin 2018 yılının ortalarına kadar tamamlanması planlanıyor.

AKTEPE’NİN TÜM İHTİYAÇLARINA CEVAP VERECEK

“Sizin için sizinle birlikte” sloganıyla Pamukkale’ye hizmet ettiklerini söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Aktepe Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi”nin yapımına başlandı. “Bölgenin birçok ihtiyacını karşılayacak yatırımın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale İlçemizin tamamında dur durak bilmeksizin çalışmalarımızı yürütüyoruz. Daha 3.5 yıllık bir belediye olmamıza rağmen bir çok önemli projeyi hayata geçirdik. Aktepe Mahallemiz çok geniş bir alana sahip. Burada yaşayan vatandaşlarımızın taleplerini biliyoruz. Proje çalışmaları bütün detaylarıyla masaya yatırılan ‘Aktepe Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi’nde artık her şey tamamlandı. Kısa süre önce ihalesi de yapılan projemizde inşaat çalışmaları da başladı. Sadece kapalı pazar yeri değil, düğün, nişan, mevlit ve benzeri organizasyonlar için düğün ve nikah salonları ile taziye salonu ve modern bir kapalı pazaryeri olan ‘Aktepe Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi’ şimdiden halkımıza hayırlı olsun. Hizmet anlamında Aktepe Mahallemize büyük bir yatırımı daha sunmanın mutluluğu içindeyiz” dedi.