PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN DOĞAYA UYUMLU ÖRNEK PROJE

01-03-2018

PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN DOĞAYA UYUMLU ÖRNEK PROJE

Pamukkale Belediyesi’nin kalıcı eserleriyle, Pamukkale İlçesi daha da yaşanır hale geldi. Göreve geldiği günden bu yana, ilçede vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve güzelleştirmek adına projeleri hayata geçirmeye devam eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, günü birlik, geçici işler yerine kalıcı eserlerle, adeta yarının Pamukkalesi’ni inşa etmeye devam ediyor. Başkan Gürlesin, “Kınıklı Mahallesi Çamlık Bölgesindeki bisiklet yolu ve yürüyüş yolumuzun 450 metrelik mesafesini tamamladık. Basketbol sahasıyla, peyzajıyla, otopark çizgileriyle, kuş evleriyle, kedi yuvalarıyla ve güneş enerjili aydınlatmaları ile doğal ortama uyumlu örnek bir projeye daha imza attık. İkinci etabıyla ilgili de proje alanıyla ilgili incelemelerimize başladık.” dedi.

Eğitimden sağlığa, güvenlikten sosyal belediyeciliğe ve turizme kadar her alanda öncülük eden Pamukkale Belediyesi, bisiklet ve yürüyüş yolu ağını ilçenin her noktasında yaygınlaştırmaya devam ediyor. Çamlık Bölgesi’ndeki bisiklet yolu ve yürüyüş yolunun birinci etabını tamamlayan Pamukkale Belediyesi, ikinci etabı için hazırlık çalışmalarına başladı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Kınıklı Mahallemizde askerlik şubesinin yanında askeri bölge olan ormanlık alana bitişik yerde 450 metrelik bisiklet yolu ve yürüyüş yolumuzu tamamladık. Basketbol sahasıyla başladığımız çalışmalarımız, tamamen doğal ortama uygun olarak her bir ayrıntısını tamamladık” dedi.

AYDINLATMALARI GÜNEŞ ENERJİLİ

“Pamukkale belediyesi olarak yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda ince ayrıntısına detayına kadar dikkat ediyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın her konuda memnuniyetini en üst seviyeye ulaştırmak” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Çamlık bisiklet yolu ve yürüyüş yolunun ikinci etabı için incelemelere başladıklarını belirtti. Kınıklı Mahallesi’nde incelemelerde bulunarak, vatandaşlarla da fikir alışverişinde bulunan Belediye Başkanı Gürlesin, “Pamukkale belediyesi olarak farklı çalışmalarla hizmet vermeye çalışıyoruz. Her mahallemizin şartlarına göre farklı hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Kınıklı Mahallesi’nde askerlik şubesi yanındaki bisiklet yolu ve yürüyüş yolumuzun birinci etabını tamamladık. Vatandaşlarımızın yürüyüş yapması ve bisiklet binmesi için temiz havasıyla, yeşil doğası ile bu bölgenin çok uygun olduğunu gördük. Çalışmalarımızla mükemmel bir hale geldi. Yaklaşık 450 metrelik bir mesafede, peyzajıyla, otopark çizgileriyle, basketbol sahasıyla, spor aletleriyle buna ilave kuş yuvalarıyla, kedi evleriyle, gerçekten doğal bir ortam oluşturduk. Aydınlatmaları da takıldı. Aydınlatmaları yine doğal ortama uyumlu olarak güneş enerjili. Burada gerçekten örnek bir projeyle, mükemmel bir çalışma ortaya çıktığını düşünüyorum” dedi.

BAŞKAN GÜRLESİN, İKİNCİ ETAP İÇİN İNCELEMELERE BAŞLADI

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, turizm bölgesi olan Akköy-Karahayıt-Pamukkale’de başlattığı yürüyüş ve bisiklet yolu atağına Kınıklı Mahallesi Çamlık Bölgesinde devam ettiklerini belirterek, Kınıklı Mahallesi sınırları içinde yer alan bölgede doğayla iç içe bisiklet yolu ve yürüyüş yolunu ikinci etabıyla birlikte, Çamlık Parkı’na ulaştırmayı planladıklarını söyledi. Başkan Gürlesin, “Ekibimizle birlikte çamlık bölgesindeki alan incelememizi yaptık. 450 metrelik birinci etabımıza ilave yaparak,  yaklaşık 1100 metre mesafeye ulaştırmayı planlıyoruz. Bu ikinci etapta çamlık bölgesindeki ormanlık alanla birleştirmeyi düşünüyoruz. Ancak, teknik inceleme ve analiz çalışmalarını yapacağız. Pamukkale Beleyesi olarak, yapmış olduğumuz projelerle biz gerçekten iz bırakma yolunda koşturuyoruz. Tribünlere hiçbir zaman oynamadık. Yapılan çalışmalarımızın insanımıza gerçek manada hizmet etmesi noktasında gayret gösteriyoruz. Birçok alanda olduğumuz gibi sağlık alanında da iddialıyız. Sağlıklı yaşam için bu ortamların gerekli olduğunu düşünüyorum. Belediye olarak Dokuzkavaklar’daki Pamukkale Sağlık Kompleksi, Karahayıt ve Cumhuriyet Mahallelerimizde 112 Acil Sağlık İstasyonları yaptık. Sağlık için gerekli doğal ortamlarda yürüyüş ve bisiklet yollarının da, bu dev projelerimizi tamamlar nitelikte olduğunu düşünüyorum. Yani bisiklet yolu ve yürüyüş yolu çalışmalarımız,  sadece bina yapıp bırakmadığımızın da bir kanıtı niteliğindedir. Ben, Çamlık bölgesindeki bisiklet yolu ve yürüyüş yolumuzun halkımıza tekrardan hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.