Pamukkale Ve Karahayıt'ta Yatırımcıya Yüzde 50 Hibe

15-12-2014

Pamukkale Ve Karahayıt'ta Yatırımcıya Yüzde 50 Hibe

Pamukkale Kaymakamligi, Pamukkale Belediyesi ile Il Kültür ve Turizm Müdürlügümüz koordinesinde, Tarimsal ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) ve Güney Ege Kalkinma Ajansi yetkililerince kirsal turizm tesvikleri konulu toplanti düzenlendi.
   Karahayit Doga Otel’deki toplantiya, Pamukkale Kaymakami Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, Tarim ve Kirsal Kalkinma Destekleme Kurumu Denizli Koordinatörü Sadik Yetim, turizm alaninda faaliyet gösteren isletme sahipleri, esnaflar ile çok sayida vatandas katildi. Toplantida, nüfusu 20000’i asmayan Pamukkale ve Karahayit gibi mahallelerdeki turizm yatirimi tesvikleri ele alindi.
    Baskan Gürlesin açilista bir konusma yaparak, söz konusu mahallelerde yatirimcilarin önünü asmak adina çesitli kolayliklar aglandigi kaydederek, ‘Denizli’nin bana göre çok daha iyi yere gelmesi turizmde ve termal sagliktadir. Suana kadar destekler konusunda neler yapabiliriz bunu istisare edecegiz. Üretim Sizden Destek Bizden sloganiyla yola çikildi. Bu destegin iyi anlatilmasi gerekiyor. Sadece buradaki katilimcilarla sinirli tutmamaliyiz. Esimiz, dostumuz ve çevremizdeki herkese bu tesviki anlatmaliyiz. Üretim varsa yatirim varsa istihdam demektir, gelir demektir. Gelir de hem ilimizin hem de ülkemizin kalkinmasi demektir. Üretim varsa bir yerde zaten bunun yansilamalari dalga dalga her alanda olacaktir. Ilk programda Denizli yoktu. Denizli’nin de tesvik kapsamina alinarak bu noktaya gelinmesinde emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Biz Pamukkale Belediyesi olarak tesvik için imar konusunda ve diger konularda önünü açmak adina ne yapmamiz gerekiyorsa yapacagiz’ dedi.
   Kayamakam Veysel Beyru da, turizm alanindaki yatirimcinin önünün açilacagini belirterek, pansiyon islemeciligi yapanlardan buradaki bir isletmeciye kadar çestili yatirimcilar bu tesvikten yararlanabiliyor. Kirsal turizm alaninda hizmet sektöründe çalisan tüm isletmelere 750 bin liraya kadar bir hibe programindan yararlanma sansi var. Pamukkale ve Karahayit Mahallesi basta olmak üzere nüfusu 20000’i asmayan kirsal turizm bölgeleri olmasi gerekiyor. Gönlümüz yatirimcimizin, isletme sahiplerimizin ve burada yatirim yapmak isteyenlerin bu tesvikten sonuna kadar faydalanmalaridir. Biz kamu kurumlari olarak gerek belediyemiz, gerek bizler, gerek GEKA ve gerekse il koordinasyonumuz her türlü destegi vermeye haziriz’ dedi.
   TKDK Denizli Il Koordinasyon Baskani Sadik Yetim de, suana kadar 241 projenin desteklendigini söyledi. Destek için projelerin de incelendigini ifade eden Yetim, ‘Kirsal turizm tesvikleri kapsaminda, küçük oteller, lokantalar, fitnes, park, aguapark gibi akliniza ne gelirse destekliyoruz. Kirsal turizm alaninda akliniza ne gelirse bizimle iletisime geçin biz onlari destekliyoruz. 10 Subat 2015 son basvuru tarihidir. Belediye Baskanimiz ruhsatlar ve istimlak konusunda son derece kolaylik sagliyor. Arsa, izinler gibi birçok engeli bizler asiyoruz. Nerede bir sorun olursa gerek kaymakamimiz ve belediye baskanimizla aninda görüsüp sorunu çözebiliyoruz. Gelin fikrinizi bizimle paylasin ve projelerinizi tesvik uygulamasindan yararlanabilir hale getirip destekleyelim’ dedi.
   Daha sonra TKDK Denizli Il Koordinasyonu yetkililer tesvik programini ve içerigini anlatti. Buna göre kirsal alanda yatirimciya yüzde 50 dolayinda hibe verilebilecegi vurgulandi.