Başkan Gürlesin Akköy ve Pamukkale'de

17-12-2014

Başkan Gürlesin Akköy ve Pamukkale'de

Baskan Gürlesin, inceleme gezisine Akköy’den basladi. Baskan Yardimcisi Selim Arkan’la birlikte Akköy Mahallesi sakinleriyle pazarci esnafini kisin yagmur ve çamurdan, yazin da toz ve rüzgardan kurtaracak çalismayi inceledi. Burada mahalle sakinleriyle sohbet eden Baskan Gürlesin, bölge halkinin pazaryeri hakkinda görüs ve önerilerini dinledi. Kapali pazaryerinin otoparkiyla, yesil alaniyla, çevre düzenlemesiyle, isyeri ve tezgahlariyla mahallenin ihtiyacini karsilayacagini söyleyen Baskan Gürlesin, simdiden vatandaslara ve pazarci esnafina hayirli olmasi temennisinde bulundu.
   Ardindan vatani görevini yapmak için askere gidecek bir gencin evine misafir olan Baskan Gürlesin, burada aile üyeleriyle asker yemegi yedi. Belediyenin kisa süre önce tamamladigi yoldan Pamukkale Mahallesi’ne geçen Baskan Gürlesin, devam eden projelerde incelemede bulundu. Baskan Gürlesin’e mahalle sakinleri de eslik etti. Yaklasik 7-8 ay öncesine kadar UNESCO Dünya Kültür Mirasi’nin bulundugu bölgeye yakismayan yollarin, Pamukkale belediyenin yol yapim çalismalariyla vitrin haline geldigi tespit edildi. Çalismalar kapsaminda kilit tasi yüzü görmemis ara sokaklar, kilit tasiyla kaplanarak vatandaslar çamurdan ve tozdan kurtuldu. Basta ana caddeler ve sokaklar olmak üzere asfalt ve parke tasi ihtiyaci olan yollar da elden geçirildi. Vatandaslar hizmetten duyduklari memnuniyetin bir göstergesi olarak Baskan Gürlesin ve beraberindekilere çay ikram etti.
   Bu arada bir mahalle sakinin ‘Bu isler 20 yil önce yapilmasi gerekiyordu. Allah’tan siz geldiniz de çamurlu yollarimiz, parke tasiyla dösendi. Hizmetleriniz için tesekkür ederiz’ seklindeki sözleri, Pamukkale Mahallesi sakinlerinin duygularini özetledi.
  Baskan Gürlesin, yaklasik 2 saat süren incelemenin ardindan çalismalar hakkinda bilgi verdi. ‘Pamukkale, bizim dünyaya açilan kapimizdir, vitrinimizdir’ diyen Baskan Gürlesin, ‘Bu nedenle bize yakisan hale gelmesi gerekiyor. Pamukkale’deki bu degisimi, yollariyla sürdürüyoruz. Insallah yakinda Pamukkale’mizin yeni yüzü ile eski yüzü arasindaki farki, siyahla beyaz arasindaki fark kadar belli hale getirecegiz’ dedi.