PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN BİR SPOR KOMPLEKSİ DAHA

18-04-2018

PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN BİR SPOR KOMPLEKSİ DAHA

“Spor ve sporcunun yanındayız” sloganıyla gençlerin spor yapmasına imkan sağlayacak onlarca tesisi yapan  Pamukkale Belediyesi, bugüne kadar yapımını tamamladığı 19 halı saha ve 5 spor kompleksine bir yenisini daha ekledi. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde bin 600 m2’lik alana halı saha, basketbol ve voleybol sahası ile tenis kortundan oluşan kompleks yapan Pamukkale Belediyesi, bu tesisin açılışını törenle gerçekleştirdi. Törende konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak Kınıklı Mahallemizde bulunan meslek okullarının tam orta noktasına denk gelen alanda tam donanımlı bir kompleksi yaptık. Amacımız, hem öğrencilerimizin hem de vatandaşlarımızın spora yönlendirmek” dedi.

Pamukkale Belediyesi, ilçe genelinde alanı müsait olan birçok lise ve ilköğretim okullarının bahçelerini spor kompleksi ve halı sahalarla donatmaya devam ediyor. Pamukkale Belediyesi son olarak, Kınıklı Mahallesi’nde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde atıl alanda bulunan toplam  bin 600 m2’lik alanda, içinde halı saha, voleybol ve basketbol sahası ile tenis kortunun bulunduğu spor kompleksi yaptı. Toplam 300 bin TL maliyetle, 2 ayda tamamlanan spor kompleksinin açılışı için tören düzenlendi. Törene Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin başta olmak üzere, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet İbanoğlu, Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kaya, Veli Demir, Türkay Gözlükaya, Pamukkale Belediye Meclis Üyeleri, Pamukkale İlçesi mahalle muhtarları, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Karabay ile Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf Akkaya, Denizlispor takımının oyuncuları ile kulübün yöneticiler öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AKKAYA: “SÖZDE DEĞİL ÖZDE DESTEK SAĞLANIYOR”

Okullarıyla ilgili hiçbir konuda kendilerini geri çevirmeyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür eden Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf Akkaya, “Bu tesislerin kazandırılmasında hiçbir talebimizi geri çevirmeyen, başkanımız Hüseyin Gürlesin’e kendim, öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerim adına sunarım. Sayın Başkanımın mesleki eğitime verdiği değer ve önem bir kez daha bizi gururlandırdı, onurlandı. Meslek liseleri memleket meselesi sloganıyla yolan çıkan Türkiye’de bu davaya gönülden bağlı olmak sözde değil özde görüntü sergilemeyi gerektiriyor. Bunu en özde gösteren isim söylememizi isterseniz biz şüphesiz Hüseyin Gürlesin ismini veririz” dedi.

GÜRLESİN: “MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİDİR”

Törende konuşma yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının da gerçekleştirildiği spor kompleksinin, sadece Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine değil, çevrede bulunan diğer okulların ve vatandaşlarında yararlanabilecek olması açısından önem taşıdığını ifade etti. Meslek liselerine de ayrı bir önemde verdiklerine değinen Başkan Gürlesin, Türkiye’deki ara eleman sıkıntısı sorununu çözmek amacıyla meslek okulların önemli olduğunu ve meslek okullarına cazibenin artırılması için bu tür tesislerin yapılması gerektiğini belirtti. Başkan Gürlesin, “Yeni kurulan bir belediyeyiz ama toplumun her kesimine dokunmaya çalışıyoruz. Bu anlamda da sporu önemsiyoruz. Bunun karşılığında da sporun ve sporcunun yanındayız diyoruz. Bunun içinde ilçe sınırları içerisinde göreve geldikten bugüne kadar 24 spor tesisi yaptık. Belediye olarak mümkünse tüm mahallelerimize halı sahalar, spor kompleksi yapalım istiyoruz. Bu alana da bizzat kendim gelmiş ve incelemiştim. Okulumuza ve bölgeye yakışmayan durumdaydı. Kınıklı Mahallemizin de ihtiyacı olan bu spor kompleksimizi, hem çevre okullardaki öğrencilerimizin hem de vatandaşlarımızın ortak kullanabilmesi için yapımını gerçekleştirdik. Biz yaptığımız işlerde yaptı desinler diye yapmıyoruz. Mümkün olan şartlarda en iyisini, en güzelini yapma gayretindeyiz. Gençliğimiz bizim geleceğimiz onlara en iyi imkânları sunmaya çalışıyoruz. Eğitim saatleri arasında öğrencilerin, eğitim saatleri dışında vatandaşların spor faaliyetlerini gerçekleştirebileceği spor kompleksimizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BALCIOĞLU: “ATIL VAZİYETTEKİ ALANLAR YENİDEN DÜZENLENMİŞ”

“Pamukkale, eğitimde, sporda ve her türlü çalışmalarda örnek teşkil edebilecek faaliyetlere imza atan bir ilçemiz” diyen Pamukkale İlçe Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, “Nüfusu 17 bini aşan Kınıklı Mahallemizde hem öğrencilerimize hem de mahalledeki vatandaşlarımıza spor anlamında çok imkânlar tanıyan böyle bir kompleksinin yapılmasında gerçekten başta belediye başkanımız olmak üzere belediye başkan yardımcılarımızın, meclis üyelerimizin çok gayreti olduğunu gördüm. İlçemizdeki okullarımızı ziyaretimde görüyorum ki, kalorifer odalarından tutunda, bahçelerine kadar, atıl vaziyette bulunan ne kadar boş yer varsa, okul müdürlerimizle koordineli bir şekilde, Pamukkale Belediyemizin ince ve detaylı çalışmaları ile eğitim ve öğretimde olumlu hizmetlerin sunulması için yeniden düzenlenmiş durumda” dedi.  Konuşmaların ardından Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf Akkaya, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra tesisin açılış kurdelesi kesildi. Tören sonunda, Denizlispor futbolcuları halı saha da gösteri maçı yaptılar. Başkan Gürlesin ile protokol üyeleri, Denizlispor’un genç takımının kalecisinin koruduğu kaleye penaltı atarak futboldaki yeteneklerini de gözler önüne serdiler.