PAMUKKALE'DE İLAÇLAMA GECE GÜNDÜZ DEVAM EDİYOR

30-05-2018

PAMUKKALE'DE İLAÇLAMA GECE GÜNDÜZ DEVAM EDİYOR

PAMUKKALE’DE İLAÇLAMA GECE GÜNDÜZ DEVAM EDİYOR

Pamukkale Belediyesi, vatandaşların yaz aylarında sivrisinek ve haşerelerden şikayetçi olmaması için önlemi erken alıyor. Sivrisineklerin larva dönemi olan kış aylarında rögarlar, besihaneler, havuzlar ve fosseptikler ilaçlanırken, havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinek ve karasineklere yönelik ilaçlama yapılıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Halkımızın sağlığı için ilaçlama ekiplerimiz 7 gün 24 saat esasına göre ilaçlama işlemlerini yerine getiriyor. Halkımızın sağlığı bizim için çok önemli” dedi.

Pamukkale Belediyesi, vatandaşların bahar ve yaz dönemlerinde haşere ve sivrisinek sorunuyla karşılaşmaması için yıl boyu ilaçlama çalışmaları yapıyor. Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yaz kış demeden çalışmalara devam ediyor. Ekipler ergin sivrisineklerin barındığı ahırlar, bina bodrumları, kuyular ve foseptikler, yeni inşaatlar, terkedilmiş binalar, ağaç kovukları, umumi tuvaletler, çalılık ve fundalıklar, kanallar, çatılar ve benzeri yerlerde ilaçlama çalışmalarını gerçekleştiriyor. Kış aylarında larvaların oluşmaması için yoğun ilaçlamalar yapan ekipler, havaların ısınmasıyla birlikte bu kez sivrisinek ve karasineklere yönelik ilaçlamalara başladı. 7 gün 24 saat esasıyla yaklaşık 50 kişilik ekiple ilaçlama işlemlerine devam eden Pamukkale Belediyesi, halkın sağlığı ve rahatlığı için mesai harcıyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü, sineklerin çoğalmasına neden olduğu için havuz ve benzeri yerlerde su biriktirilmemesi, çöp poşetlerinin ağızlarının sıkıca bağlanarak konteynerlara zamanında atılması gibi önlemlerle vatandaşların sinek oluşumunun önlenmesine katkı verebileceği konusunda uyarıda bulundu.

“HALKIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilaçlama işlemlerinin sadece yaz aylarında değil kışında devam ettiğini belirterek, “İlaçlama genelde yazın yapılan bir çalışma gibi bilinir. Ancak yılın 12 ayı ilaçlama hizmeti yapılıyor. Biz 50 kişilik ekibimizle gece gündüz demeden yıl boyu halkımızın sağlığı için ilaçlamalarımıza devam ediyoruz. Biz 68 mahallemizin tamamında bu konuda etkin mücadele için yoğun çaba harcıyoruz. Sadece sinek değil halkı rahatsız edecek olan tüm haşeratla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kış aylarında daha sinekler larva halindeyken yapılan ilaçlama daha etkili. Belediyemizin Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri bu ilaçlamaları büyük bir özenle devam ediyor. Çalışmaların amacı halkımızın bu konudan şikayetlerini gidermek. Pamukkale’nin daha yaşanabilir hale gelmesi için her konuda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.