MERYEM TAN'A MİLLİ DAVET

09-07-2018

MERYEM TAN'A MİLLİ DAVET

Pamukkale Belediye Spor Kulübü’nün tekerlekli, sandalye basketbol takımında forma giyen Meryem Tan’a bir kez daha milli davet geldi. Başarılı sporcu Tekerlekli Sandalye Basketbol A Bayanlar Milli takım kampına çağrıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Başarılı sporcumuz milli takıma seçilerek Denizlimizi ve Pamukkalemizi gururlandırmaya devam ediyor” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nin 2015 yılında kurulan kulübü Pamukkale Belediye Spor Kulübü’nün sporcusu Meryem Tan, bir kez daha milli takıma davet edildi. 3 sezondur Tekerlekli Sandalye Basketbol A Ligi’nde mücadele eden Pamukkale Belediyespor’un kadrosunda bulunan başarılı sporcu bu kez kamp için İstanbul’a gidiyor. 9-20 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Adale Otel’de düzenlenecek olan kampa çağrılan 15 sporcudan biri de Meryem Tan oldu.

İTALYA’YA HAZIRLIK

Tekerlekli Sandalye Basketbol A  Bayanlar Milli Takımı, bu kampla 12-16 Eylül tarihlerinde İtalya’da yapılacak olan 2.Bayanlar B Kategorisi (DİVİSİON)Avrupa Şampiyonası’na hazırlanacak. Kamuran Özdemir'in Baş Antrenörlüğü’nde toplanacak olan ay-yıldızlı takım Avrupa Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlanmayı amaçlıyor. Daha önce de defalarca milli takım kampına davet edilen Meryem Tan, Pamukkale Belediye Spor Kulübü’nü ve Denizli’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyor. “Basketbol benim hayatımı değiştirdi” diyen başarılı sporcu, “3 yıl önce Pamukkale Belediyespor’da basketbola başladım. Bu spor sayesinde hayatım değişti. Bugün milli takıma giderek ülkeme hizmet etme imkanı buluyorum. Bana bu şansı veren Pamukkale Belediyesi ve onun çok değerli başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ediyorum. Milli takımlara giderek ay-yıldızlı formayı uzun yıllar giymek hedefim” dedi.

GURUR DUYUYORUZ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın gençlerin hayatına dokunmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. “Bu takım ile hem engellilerin spor yapmasına imkan sağlıyoruz hem de gençlerin gelişimine katkı veriyoruz” diyen Başkan Gürlesin, “Meryem Tan bizim takımımızda basketbola başladı. Kısa sürede yeteneklerini ortaya çıkararak gösterdiği gelişimle milli takımlara kadar yükseldi. Önce genç milli takımlara daha sonra da a bayan milli takımına gitti. Ay-yıldızlı formayı giyerek ülkemizi yurt dışında temsil ederken, aynı zamanda Denizlimiz ve Pamukkalemize de büyük gurur yaşatıyor. Kendisinin başarılarının devamını diliyorum. Hedefimiz milli takıma giden sporcu sayımızı artırmak olacak” diye konuştu.