BAŞKAN GÜRLESİN, BİR DEĞERİ YİTİRDİK

18-07-2018

BAŞKAN GÜRLESİN, BİR DEĞERİ YİTİRDİK

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, UNESCO tarafından 'Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı' ilan edilen 85 yaşındaki saz ustası Hayri Dev vefatının ardından yayımladığı taziye mesajında, “Hem ülkemiz hem de dünya için önemli bir değeri yitirmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, UNESCO tarafından 'Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı' ilan edilen yedi kişiden biri olan Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Gökçeyaka Mahallesi'nde yaşamını sürdüren 85 yaşındaki Üç Telli Curasıyla tanınan Hayri Dev’in vefatının ardından yazılı bir taziye mesajı yayımladı. Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Yöre halkı tarafından Koca Usta olarak bilinin hem ülkemizin hem de dünyanın önemli değerlerinden birini yitirmenin üzüntüsü içindeyiz. Yaşamı ve sanatı belgesellere konu olan koca usta Hayri Dev, çaldığı çam düdüğüyle UNESCO tarafından, Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında 2008 yılında "Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı" ilan edilmişti. Beyaz Cennet Pamukkale’mizle UNESCO listesinde olmanın öneminin ve değerinin farkında olarak 'Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı' ilan edilen yedi kişiden birinin Denizli’den çıkmasının haklı gururunu bizlere yaşatan Hayri Dev’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağılığı diliyorum” dedi.