YAPILANDIRMA SÜRESİ 27 AĞUSTOS'A KADAR UZATILDI

01-08-2018

YAPILANDIRMA SÜRESİ 27 AĞUSTOS'A KADAR UZATILDI

Pamukkale Belediye Başkanlığı tarafından, vergi borcu bulunan mükelleflere 24 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı yasa ile yeniden yapılandırma fırsatının, 27 Ağustos 2018 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi. Yapılan yazılı açıklamada, fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşların 27 Ağustos’a kadar Pamukkale Belediyesi’ne müracaat etmeleri istendi.

Pamukkale Belediyesi, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı yasa emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, haberleşme vergisi, eğlence vergisi, ilan ve reklam vergisi, kira borçları yapılandırma fırsatının 27 Ağustos 2018 Pazartesi mesai bitimine kadar uzatıldığını bildirdi. Açıklamada, yasanın çıkmasının hemen ardından, vatandaşların daha hızlı ve kolay bir şekilde ödemelerini gerçekleştirebilmeleri için sağladığı kolaylıklara devam edileceği ifade edildi.

“SON GÜNÜ KAÇIRMAYIN”

Yasa ile 2017 yılı ve önceki dönemlere ait vergi borçlarının yapılandırma kapsamına girdiğinin hatırlatıldığı yazılı açıklamada, yapılandırma ile mükelleflere borçlarını peşin ya da taksitli ödeme fırsatının sunulduğu ve gecikme faizi, zammı ile cezalarının belirli bir oranda silineceği ifadelerine yer verildi. Pamukkale Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yapılandırmadan yaralanmak isteyen ilçe halkının son gün olan 27 Ağustos 2018 Pazartesi tarihini geçirmemeleri önemle belirtilerek,  “Yapılandırmadan yararlanan vatandaşların vergilerine ait gecikme zammı, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezaları tamamen silinecek. Ancak, silinen bu cezaların yerine verginin ödenmesinde gecikilen süreler için Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) dikkate alınarak daha düşük miktarda bir ceza miktarı belirlenebilecek. Mükelleflerimiz için 6, 9, 12 ve 18 taksit imkânı olacak. Taksit ödemeleri iki ayda bir yapılacak. Yapılandırmayla ilgili detaylı bilgi için, vergi borcu bulunan mükelleflerimizin yapılandırmayla ilgili detaylı bilgi almak için Mali Hizmetler Müdürlüğümüze başvurmalarını tavsiye ediyoruz” denildi.