Pamukkale'ye Semt Hastanesi Geliyor

03-03-2015

Pamukkale'ye Semt Hastanesi Geliyor

Baskan Gürlesin, saglik alaninda önemli bir açigi kapatacak, saglik hizmetlerinde kaliteyi bir üst seviyeye tasiyacak hastanenin yapimi için seferber olduklarini söyledi.

Denizli’de saglik alaninda önemli bir proje olan Semt Hastanesi hayata geçiyor. Dokuzkavaklar Mahallesi’nde yapilacak Semt Hastanesi , Dokuzkavaklar, Karsiyaka, Aktepe, Sümer, Sevindik, Deliktas, Fatih, Kayihan, Akhan ve Pinarkent gibi yaklasik 10 mahalleye hitap edecek. Projede arsayi Büyüksehir Belediyesi verirken, binayi tamamen Pamukkale Belediyesi insa edecek. Saglik Bakanligi ise hastanenin iç donanimini yapacak.
   Pamukkale Belediye Meclisi, Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin baskanliginda “Semt Hastanesi “ basligiyla tek gündem maddesi olarak olaganüstü toplandi. Pamukkale Belediye Meclisi; Denizli için saglik alaninda büyük bir farklilik, kalite ve insanlarin sagliga ulasiminda büyük kolaylik saglayacak Semt Hastanesi için Pamukkale  Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin’e  Saglik Bakanligi ve Denizli Büyüksehir Belediyesi ile protokol imzalamak üzere yetki vermeyi içeren tek gündem maddesini görüstü.  Bir çok mahallenin ayagina saglik hizmeti götürecek proje için o bölgenin mahalle muhtarlari da olagan üstü toplanan Belediye Meclisi toplantisini misafir olarak izledi.
   SAGLIKTA BÜYÜK ADIM
   Meclise Baskanlik eden Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, belediye olarak insasinin tamamini üstlenecek olduklari Semt Hastanesi’nin biran önce yapimini baslanilmasi için olagan üstü toplandiklarini söyledi. Denizli’de saglik alaninda önemli bir açigi kapatacak, saglik hizmetlerinde kaliteyi bir üst seviyeye tasiyacak hastanenin yapimi için seferber olundugunu aktaran Gürlesin, “Denizli halkimizin, Pamukkale Belediyesi sinirlari içinde yasayan insanlarimizin saglik hizmetlerine hizli ulasimi ve kaliteli saglik hizmeti alimi için büyük bir projeyi hayata geçiriyoruz. Insan yasaminda sagligin en basta yer aldigi tartisilmaz. Dolayisiyla bu projenin biran önce hayata geçmesi bizleri de sabirsizlandiriyor. Devlet Hastanesi, Pamukkale Üniversite Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanemizin yani sira bu proje  hayata geçtiginde, Denizlimiz, Pamukkale Ilçemiz saglikta artik sinirlari zorlayan ve kalite çitasini en üst seviyeye tasimis bir yer haline gelmis olacak. Projeyle o bölgedeki insanlarimiz sehrin yogun trafigine girmeden yürüme mesafesinde hastaneye ulasarak saglik hizmetinden faydalanacak. Bu çok güzel bir sey” diye konustu.
   YAKLASIK 15-20 MILYON LIRA
   Maliyetler konusuna da deginen Baskan Gürlesin, “Pamukkale Belediyemiz, proje içinde önemli bir görev üstlenecek. Büyüksehir Belediyemizin sagladigi arsa üzerinde hastane insaatini tamamen belediyemiz yapacak. Yapacagimiz üçlü protokolle de Saglik Bakanligimiz iç donanimini hayata geçirecek. Suanda proje noktasi tam kesinlesmedi ancak Pamukkale Belediyemiz binanin yapimi için yaklasik 5 milyon lira gibi bir maliyet harcayacak. Proje toplamda ise, 15-20 milyon lira gibi bir mliyete ulasacak. Bölgemiz açisindan dev bir yatirim bu. Toplanti çagrimiza karsilik verip katildiginiz için tesekkür ediyorum. Insallah bugün alacagimiz karar güzelliklere vesile olacak" dedi.
   OY BIRLIGI ILE KABUL EDILDI
    Olagan üstü toplanan Pamukkale Belediye Meclisi, Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin’e Semt Hastanesi’nin yapimi için oy birligi ile protokole imza yetkisi verdi.
  Mahalle Muhtarlari toplanti sonrasi sevinçlerini Baskan Gürlesin’i tebrik edip fotograf çektirerek gösterdi.