GENÇLERİN YENİ BULUŞMA NOKTASI; KİTAP KAFE

01-11-2018

GENÇLERİN YENİ BULUŞMA NOKTASI; KİTAP KAFE

“Pamukkale’de yaşamak ayrıcalıktır” sloganıyla bir çok önemli projeyi hayata geçiren Pamukkale Belediyesi, gençleri de unutmadı. 50 binden fazla üniversitelinin bulunduğu ilçede gençlerin yeni buluşma noktası Kitap Kafe oldu. Pamuk Kafe Üniversite ve Konuşan Banklar ile birlikte tercih edilen Kitap Kafe aynı zamanda ünlü isimlerinde ağırlandığı adres oldu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Toplumun her kesimine yönelik projelerimizi hayata geçiriyoruz. Kitap Kafe, Pamuk Kafe Üniversite ve Konuşan Banklar gençlerimizin buluştuğu yeni adres oldu” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile birlikte, yepyeni bir çehreye kavuşan Pamukkale İlçesi, her geçen gün daha da gelişmeye devam ediyor.  Başkan Gürlesin, gençlerin kitap okuma alışkanlıklarını artırmaya yönelik farkındalık oluşturulması amacıyla halkın hizmetine sundukları Pamuk Kafe Üniversite, Kitap Kafe ve Konuşan Banklar’dan oluşan bölgenin gençlerin uğrak noktası haline geldiğini söyledi.

PAMUK KAFE’DE BİRÇOK ETKİNLİK DE DÜZENLENİYOR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in gençlik projelerinden biri olan ve aynı zamanda, sosyal hayata katkı sunmak noktasında belediyenin sosyal tesis atağı olarak dikkat çekiyor. Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamuk Kafe Üniversite, Kitap Kafe ve Konuşan Banklar’dan oluşan, bölge özellikle üniversiteli gençleri ağırlıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamuk Kafe Üniversite’nin belediyenin hem sosyal tesisi hem de etkinlik merkezi olarak kullanıldığına dikkat çekerek, “Kitap Kafe, gençlerimizin vazgeçilmezi arasına girdi. Aynı zamanda, gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmesi noktasında buluşma noktası da olurken, burada gençlerimizle birlikte birçok etkinlik düzenliyoruz. Gençlerimizle birlikte gerçekleştireceğimiz projelerimizi burada değerlendiriyor. Ünlü isimlerle gençlerimizi burada bir araya getiriyoruz. Üniversiteli gençlerimizin vakitlerini iyi bir şekilde değerlendirme imkânı bulmaları için isteyen Pamuk Kafe Üniversite’de sohbetler ederken, isteyen Kitap Kafe’deki bilgi hazinesinden faydalanıyor. Dileyen öğrencilerimiz de Konuşan Banklar’da ünlü şairlerden en güzel şiirlerini dinleme imkânı buluyor” dedi.

KİTAP KAFE’DE BİNLERCE KİTAP VAR

Pamukkale Belediyesi’nin gençlik projelerinden biri olan ve 2 bin seçkin yazardan 3 bin adet seçkin kitap bulunduğu Pamuk Kafe Üniversite ve Kitap Kafe’nin bahçesinde ayrıca 9 adet konuşan bankta bulunuyor. Gençler, kitap okumanın zevkini Kitap Kafe’de çıkartırken, Konuşan Bank’larda, Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy, Adil Erdem Bayazıt, Cahit Zarifoğlu, Arif Nihat Asya, Mevlana, Yunus Emre, Nazım Hikmet, Sezai Karakoç’un şiirlerini dinleyerek yorgunluk atıyor.

HAKAN MENGÜÇ KİTAP KAFE’DE GENÇLERLE BULUŞTU

Geçtiğimiz hafta, Pamukkale Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Pamukkale Gençlik Topluluğu’nun organizasyonuyla Pamukkale Üniversitesi’nde “Sufi Felsefesi ve Pozitif Düşünce” isimli söyleşi için Denizli’ye gelen Hakan Mengüç söyleşinin sonrasında Pamuk Kafe Üniversite ve Kitap Kafe’de hayranlarıyla buluşturduklarını hatırlatan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Kitap Kafe’de son olarak geçtiğimiz günlerde Sufi Yazar Neyzen Hakan Mengüç’ü gençlerimizle imza günün de buluşturduk. Burada çekiliş ile 300 kişiye “Ben Ney’im” kitabı hediye edilen Hakan Mengüç’e gençlerimiz yoğun ilgi göstermişti. Pamukkale Kent Konseyi Gençlik Meclisi’mizin burada çok fazla emeği oldu. Ayrıca Kent Konseyi’mize, Gençlik Meclisi’mize de emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler Pamukkale Belediyesi olarak yaşamın her alanında hizmet veriyoruz. Denizli’nin en büyük ilçesi olmanın beraberinde getirdiği sorumluluğu üstlenmiş olarak üniversite öğrencilerine yönelik yapmış ve yapacak olduğumuz faaliyetlerimiz devam edecek. Pamuk Kafe Üniversite & Kitap Kafe’de gençlik projelerimizden birisi. Gençlerin kitap okuma alışkanlıklarını artırmaya yönelik farkındalık oluşturulması amacıyla halkın hizmetine sunduğumuz ve kütüphane sistemiyle çalışan Kitap Kafe’ye dileyen herkes gelip ücretsiz bir şekilde kitabını alabiliyor. Çayını yudumlarken, 2 bin seçkin yazardan 3 bin adet seçkin kitabın bulunduğu kitaplardan birini seçerek, kitap okumanın keyfine varmak isteyen herkesi, Pamuk Kafe Üniversite & Kitap Kafe’mize bekliyoruz” dedi.