PAMUKKALE BELEDİYESİ KÜÇÜK ZABITALARLA FARKINDALIK YARATIYOR

15-11-2018

PAMUKKALE BELEDİYESİ KÜÇÜK ZABITALARLA FARKINDALIK YARATIYOR

Pamukkale Belediyesi, eğitim alanında yaptığı yatırımlarla birlikte, öğrencilerin küçük yaşta bilinçli birer vatandaş olmaları noktasındaki sosyal projelerine devam ediyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Okullarımıza yaptığımız desteklerle birlikte, çocuklarımızın, gençlerimizin topluma daha faydalı olmaları ve bilinçli vatandaş olarak yetişmeleri için eğitimlerimiz, seminerlerimiz, sosyal projelerimiz devam ediyor, edecek” dedi.

Pamukkale Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleriyle, çevre duyarlılığından, geri dönüşüm konusuna; sağlıktan, tüketime kadar birçok konuda öğrencileri bilgilendirmeye devam ediyor. Saadet Erikoğlu İlkokulu’nda ‘Bilinçli Tüketici İçin Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum’ projesinin ilk eğitimine katılan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, küçük zabıtalarla birlikte okul kantinini denetledi. Ardından, Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bilinçli Tüketici Kimdir?” konulu bilgilendirme toplantısında çeşitli görsellerle ve slaytlarla öğrencilere doğru alışveriş ve bilinçli tüketim hakkında bilgi verildi. Toplantıya Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in yanı sıra, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Sevinçli, okul müdürü, öğretmenler ve Pamukkale Belediyesi Zabıta Ekipleri katıldı.

KÜÇÜK ZABITALAR KENDİ KANTİNLERİNİ DENETLEDİ

Pamukkale Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl da düzenlenen ‘Bilinçli Tüketici İçin Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum’ projesi, öğrencilerin bilinçli tüketici olmaları noktasında bu yıl da düzenleniyor. Projenin startını Saadet Erikoğlu İlkokulu’nda veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Halkımızla direkt etkileşim kurması ve halk sağlığının korunması noktasında Zabıta bizim en önemli birimimiz” dedi. Başkan Gürlesin, zabıta kıyafetleri giyen öğrencilerle birlikte, okul kantininde bulunan gıdaların son kullanma tarihine, saklanma koşullarına, kantinin genel hijyenine, sağlık kurallarına uyumu ile ilgili denetim yaptı. Küçük Zabıtalar denetim sonrasında kendi kantinleri ile ilgili rapor hazırladılar. Küçük Zabıtalardan Emir İlhan ve Bade Temelci, zabıta kıyafetlerini çok sevdiklerini söyleyerek büyüyünce zabıta olacaklarını belirttiler.

GÜRLESİN, “OKUL KANTİNLERİMİZ DÜZENLİ OLARAK DENETLENİYOR”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, halk sağlığının korunması amacıyla belediye Zabıta ekiplerinin düzenli olarak sık sık gıda üretimi, satışı yapan tüm esnaf, imalathane ve okul kantinlerini denetlediğini ifade ederek, “Halkımızın bu konuda içinin rahat olmasını istiyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak periyodik olarak ilçemizde bulunan imalathaneleri, gıda satışı yapan yerleri, okul kantinlerimizi denetliyoruz. Halkımıza sağlıklı gıdaların ulaşması noktasında denetimlerimize devam ediyoruz” dedi. Küçük zabıtaların kendi kantinlerini kendilerinin denetlemesini sağlayarak, küçük yaşlarda bilinçli tüketici olmaları noktasında farkındalık yaratmak istediklerini söyleyen Başkan Gürlesin, “Halk sağlığı konusunda Pamukkale Belediyesi olarak hassasız. Zabıta Müdürlüğümüz düzenli periyodlarda denetimlerini gerçekleştiriyor. Halkımızın bu konuda hiçbir zaman tedirginliği olmasın. Pamukkale Belediyesi olarak farklılığımızı ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Bugünde çocuklarımız kendi kantinlerini denetlediler. Bu farklılığı ortaya koydular. Ben çocuklarımıza, öğretmenlerimize, zabıta müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

ERDOĞAN, “BELEDİYEMİZİN BU ÇALIŞMALARI YARARLI OLUYOR”

‘Bilinçli Tüketici İçin Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum’ projesi için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve ekibine teşekkür eden Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, “Okullarımızda öğretmenlerimiz ve okul aile birliklerimiz tarafından oluşturulan komisyon her ay kantinlerimizin kontrolü sağlanıyor. Ama belediyemizin yapmış olduğu ‘Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum’ projesi çocuklarımıza bilinçli tüketici olmaları konusunda farkındalık yaratması açısından çok önemli ve güzel bir proje. Bu konuda hizmeti geçen başta Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

SEMİNER DÜZENLENDİ

Pamukkale Belediyesi’nce, ‘Bilinçli Tüketici İçin Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum’ projesinin bu yıl ki ilk ayağı olan Saadet Erikoğlu İlkokulu’ndaki küçük zabıtaların kendi kantinlerini denetlemelerinin ardından, “Bilinçli Tüketici Kimdir?” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bilgilendirme toplantısında konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Eğitime büyük önem veriyoruz. Okullarımıza, öğrencilerimize yaptığımız desteği ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırım olarak görüyoruz. Bu bilinçle de desteklerimiz devam edecek” diye konuştu.