03-12-2018

PAMUKKALE BELEDİYESPOR ZİRVEYE KURULDU

Mavi-beyazlı takım ligin yeni takımı Aydın Genç Efeler Belediyespor’u 50-42 yenerek 3’te 3 yaptı

PAMUKKALE BELEDİYESPOR ZİRVEYE KURULDU

Tekerlekli Sandalye Basketbol Mehmet Gülmez Deplasmanlı Bölgesel A Ligi’nde Denizli’yi temsil eden Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2018-2019 sezonuna fırtına gibi girdi. İlk 2 maçını kazanan mavi-beyazlı takım Aydın Genç Efeler Belediyespor da yenerek grubun zirvesine kuruldu

Pamukkale Belediyesi’nin 2015 yılında kurduğu Pamukkale Spor Kulübü’nün ilk branşı olan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, 2018-2019 sezonuna iyi başladı. Sezonun ilk maçında Hasan Güngör Spor Salonu’nda Yeşilgönen Belediyespor Engelliler Spor Kulübü’nü 53-39 mağlup eden mavi-beyazlı takım, ikinci haftada deplasmanda İstanbul Engelliler Spor Kulübü’nü de 62-23 yenerek 2’de 2 yapmıştı.

3.MAÇINI DA KAZANDI

Ligin 3. Haftasında Hasan Güngör Spor Salonu’nda ligin yeni takımı Aydın Genç Efeler Belediyespor’u konuk eden Pamukkale Belediyespor, taraftarlarının da desteği ile ilk periyodda 15 sayı bulurken sadece 5 sayıya engel olamadı. Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Ak Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, Ak Parti Pamukkale İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Karabay, Pamukkale belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda seyircini izlediği müsabakanın ikinci periyodunda sadece 6 sayı bulan Pamukkale Belediyespor, rakibinin 10 sayısına engel olamasa da devreyi 21-15 üstün tamamladı. Büyük çekişmeye sahne olan 3. periyodda 14-13 geride olmasına rağmen farkı korumayı bilen mavi-beyazlı takım son periyodda 16-13 maçta da rakibine karşı 50-42 üstünlük sağlayarak bu sezon 3. maçından 3. galibiyetle ayrılmayı bildi. Maç sonunda sporcular galibiyet sevincini, protokol üyeleri ve seyircilerle birlikte yaşadı. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, takımın bu sezonki performansının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “2015 yılından bu yana bu takımımız ligde mücadele ediyor. Bu sezona iyi başladık. Dünya Engelliler Günü arifesinde oynanan bu maçın kazanılması gerekiyordu. Büyük heyecan yaşandı. Bir ara beraberliğe yaklaşılıyordu. Ama sonuçta kazandığımız için mutluyuz. Ben sporcu arkadaşlarımız, antrenörümüz ve emeği geçen herkes ile birlikte takımı desteklemeye gelen herkese teşekkür ederim. Bundan sonra bu iyi gidişlin devam etmesini diliyorum. Takımımıza başarılar diliyorum. Denizli halkını da iç sahadaki maçlarda takımımızı desteklemeye davet ediyorum” dedi.

ZİRVEYE YERLEŞTİ

Grupta 3. Hafta maçlarında Pamukkale Belediyespor, Aydın Genç Efeler Belediyespor’u 50-42 yenerken, diğer maçlarda İstanbul Engelliler deplasmanda Yeşil Gönen Belediyespor’u 51-50, İzmir Karşıyaka’da İzmir RSK’yı 69-39 yendi. Haftaya lider giren 1453 Engelliler bu haftayı bay takım olarak geçirdi. Bu sonuçlardan sonra 6 puanlı Pamukkale Belediyespor liderliği ele geçirirken, 1453  Engelliler, İzmir Karşıyaka, Aydın Genç Efeler Belediyespor ve İstanbul Engelliler 4’er puanla sıralandı. Yeşil Gönen 3 puanla altıncı sırada yer alırken, grubun son sırasında ise İzmir RSK bulunuyor. Ligde 4. Hafta maçları bu hafta sonunda yapılacak. İzmir RSK, 1453 Engelliler’i ağırlarken, Aydın Genç Efeler Beleidyespor, Yeşil Gönen Belediyespor’u konuk edecek. Diğer maçta ise İzmir Karşıyaka ile İstanbul Engelliler mücadele edecek. Pamukkale Belediyespor ise bu haftayı bay takım olarak geçirecek.