Pamukkale Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi Oldu

26-05-2014

Pamukkale Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi Oldu

Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin’in, Türkiye ve dünyadaki çesitli belediye birlikleriyle isbirligi yaparak ortak akil dogrultusunda ilçeye pozitif deger katmak için yaptigi girisimler ilk meyvesini verdi.
   Kisa süre Türk Dünyasi Belediyeler Birligi (TDBB), Saglikli Kentler Birligi, Ege Belediyeler Birligi, Jeotermal Kaynakli Belediyeler Birligi ve Tarih Kentler Birligi’ne üyelik için yapilan müracaatlardan ilk haber Bursa’dan geldi.
   Türkiye Saglikli Kentler Birligi’nin 2014-2019 dönemi ilk meclis toplantisinda, birlige üyelik için müracaat eden belediyelerin durumlari da ele alindi. Buna göre Pamukkale Belediyesi, Mersin Büyüksehir Belediyesi ve Mugla Mentese Belediyesi’yle birlikte Saglikli Kentler Birligi’ne katildi. Birlik toplantisinda ayrica, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Recep Altepe, yeniden Türkiye Saglikli Kentler Birligi Baskani seçildi. Bir sonraki birlik toplantisininin da Eylül’de Kirsehir’de yapilmasina karar verildi.
  Bu arada, Saglikli Kentler Birligi’nin üye sayisi yeni katilimlarla birlikte 49’a yükseldi.
  Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, birlik üyeliginin Pamukkale ilçesine pozitif deger katacagini belirterek, ‘Pamukkale Belediye’miz Saglikli Kentler Birligi üyesi olmustur. Amacimiz, birlik üyesi belediyelerle isbirligi yaparak daha saglikli bir sehri olusturmaktir. Her gittigimiz yerde ve birliklerde oradan birseyler ögrenmek istiyoruz. Tecrübe sahibi olmak isiyoruz. Amaç hizmet etmek, dogrulari bulmak ve proje gelistirmekse bu tecrübelerden faydalanmak en dogrusudur. Ben simdiden Saglikli Kentler Birligi üyeliginin tüm ilçemize hayirli olmasini diliyorum’ dedi.