PAMUKKALE BELEDİYESİ HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

02-04-2015

PAMUKKALE BELEDİYESİ HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi dolayisiyla Pamukkale Belediyesi Hatira Ormani fidan dikim törenine Denizli Valisi Sükrü Kocatepe, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Baskani Muhammet Subasioglu, Ak Parti Il Baskani Sahin Tin, Pamukkale Kaymakami Veysel Beyru, Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Pamukkale Belediye Baskan Yardimcilari Selim Arkan, Veli Demir, Fahrettin Göksu, Abdullah Sevinçli, Türkay Gözlükaya ve çok sayida vatandas katildi.

EROZYONA KARSI FIDAN DIKIN
Türkiye’de yüzde 70’lik alanda azdan çoga dogru erozyon yasandigini belirten Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, “Erozyona karsi agaçlandirma çalismalari çok önemli. Bu kapsamda erozyona karsi agaçlandirma seferberligi baslatildi. Bu kanunla tüm kamu kurum ve kuruluslarimiz, bütün tüzel kisilige sahip kurumlara agaçlandirma yapabilme yetkisi verildi. Çevreye duyarliligi ile de öne çikan Pamukkale Belediye Baskanligimizin da talebi üzerine bugün bin kadar fidanimizi belediye adina olusturulan bu hatira ormanina dikmenin sevincini yasiyoruz” dedi.

ORMANLARI KORUMAK VE YASATMAK GÖREVIMIZ
Pamukkale Belediyesi Hatira Ormani’nda fidanlari toprakla bulusturmak için bir araya gelindigini aktaran Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin ise, “Çok güzel bir günde önemli bir amaç için bulustuk. Daha önce mermer ocagi olan bu alanda fidanlarimizi toprakla bulusturarak, yesil doku olusturmak, ormanlarimizin yasatilmasina katki koymanin hep birlikte hazzini yasiyoruz. Sükürler olsun ki, Denizlimizin yüzde 50’ye yakini ormanlik alan. Ormanlik alanda anlaminda zengin bir sehiriz. Yesil dokuyu, ormanlarimizi korumak adina, gelecek nesillere yasayabilecekleri bir çevre birakmak adina 1 hektari bulan bu alanda bir hatira ormani olusturmanin mutlulugu içindeyiz. Çevreci bir belediyeyiz. Agaca, ormana, yesile olan duyarliligimizi bir kez daha buradan dile getirmek istiyoruz” dedi.

DAHA GÜZEL BIR ÇEVRE  IÇIN BURADAYIZ
Bugün Denizli’de ayri bir güzellige imza atildigini belirten Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ise, “Fidanlari toprakla bulusturacagimiz, Pamukkale Belediyesi Hatira Ormani’ni olusturacagimiz bugünde, bu imkani bize sunan her kuruma ve sahsa tesekkür ediyorum. Insallah bundan sonra hep güzel islerde ülkemizi daha iyi ve güzele götürme konusunda bir araya gelelim. Bizlerin tek derdi; bu ülkeyi daha temiz, daha yasanabilir, güzel bir ülke haline getirmek. Insanlarin huzur içinde, güzel bir ortamda,  kardesçe, kol kola yasadigi bir ülke haline getirmek. Denizlimiz içinde öyle. Ayni hedefe dogru hep birlikte yürüyecegiz. Insallah bu hedef ve istikamette daha hizli kosmaya devam edecegiz. Bizler güzel isler yapmaya, sehrimizin ihtiyaçlarini gidermeye, tas tas üzerine koymaya, bir agaç nasil fazla dikeriz onun gayreti içinde olmaya devam edecegiz. O ser güçlerin yapmis oldugu olumsuzluklari artik elimizin tersiyle itecegiz. Böyle güzel islerde bir araya gelecegiz. Ben tekrar burada bir fidan diken, bu ormani olusturmaya katki saglayan herkese tesekkür ediyorum. Gelecek nesillere yasanabilir, daha güzel bir sehir, ülke birakmak için gayret edecegiz” dedi.

SEHIT SAVCI’NIN ADI DA BURADA YASAYACAK

Konusmalarin ardindan Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, protokol üyeleri ve vatandaslarla birlikte fidanlari toprakla bulusturdu. Dikilen fidanlara bir bir can suyu verildi. Baskan Gürlesin, Sehit Savci Mehmet Selim Kiraz'in adini bu ormanda yasatacak birde fidan dikti. O’nun hatirasini bu ormanda yasatacaklarini belirten Baskan Gürlesin, Sehit Savciya rahmet ailesi ve Türk halkina sabir diledi.