Engelli Basketbol Takımına Büyük Destek

15-05-2015

Engelli Basketbol Takımına Büyük Destek

DBB Spor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi oyunculari, Engelliler Sorumlusu Turgay Besim, Takim Hocasi Erol Kayhan ve Takim Kaptani Murat Soncul liderliginde engelli tekerlekli sandalyeleriyle Baskan Gürlesin’i makaminda ziyaret etti.
   Engelliler Sorumlusu Turgay Besim, Baskan Gürlesin’in tekerlekli oyun sandalyesini alarak takimi sevindirdigini belirtti. Baskan Gürlesin’e takim olarak tesekkürlerini ifade eden Besim, ‘Daha önce Baskanimizla bir araya gelmistik. Bizlere ihtiyaçlarimizi sormustu. O zaman henüz belediye baskani degildi. Seçilmesi durumunda engelli basketbolu sporcularina destek sözü vermisti. Simdi ise bu sözünü tutarak özel yapim basketbol tekerlekli oyun sandalyesini aldi. Takim yönetimi ve oyuncularimiz adina çok tesekkür ediyorum’ dedi.
Takim Hocasi Soncul, yeni tekerlekli oyun sandalyelerinin eskisine göre çok daha kaliteli ve sporcuyu oyun sirasinda daha fazla hareket kabiliyeti olusturdugunu kaydederek, ‘Bu sandalyelerimizle basketbol alaninda çok daha basarili olacagimiza yürekten inaniyorum. Bizlere böyle bir imkani sunan Baskanimiz Hüseyin Gürlesin’e sonsuz tesekkür ediyorum’ dedi.
   -SÖZ VERDI VE SÖZÜNÜ TUTTU-
   Baskan Gürlesin de yaklasik 15 ay önceki tekerlekli sandalye basketbol takimi oyunculariyla bir araya geldigini hatirlatarak, söyle dedi:
   ‘Bu özel günün benim için çok farkli bir anlami daha var. Seçim öncesi kendilerini ziyaret ettigimde bir söz vermistim. Seçilirsem engelli oyuncularimiz için özel yapilmis tekerlekli oyun sandalyesi yaptiracagim demistim. Suan bu sözümü yerine getirmenin onurunu yasiyorum. Isitme, görme, bedensel yada zihinsel engelli gibi tüm engellilerimizin biz de farkli bir yeri vardir. Onlara belediye olarak pozitif ayrimcilik yapacagimizi her firsatta söylüyorum. Bunlara bir de engelli kardeslerimizin spor yapmalari gibi bir durum söz konusu eklenince, bizler de üzerimize düsenden daha fazlasini yapmak istiyoruz. Engelli kardeslerimize firsat verildiginde neleri basarabildiklerini hep beraber görüyoruz. Inaniyorum ki takimimiz da büyük basarilara imza atacaktir. Pamukkale Ilçesi sinirlari içerisinde yasamanin bir ayricalik olacagini söylemistim. Bir yil gibi kisa sürede gerek engelli vatandaslarimiza yönelik uygulamalarimiz ve gerekse diger projelerimizle nereden nereye geldigimiz ortadadir. Gelecek yil ise bu yildan çok daha güzel olacak. 4 yil sonra ise çok daha güzel, tüm engellerin kaldirildigi bir ilçede yasiyor olacagiz. Bundan dolayi tüm çalismalarimizda emegi geçen arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Tekerlekli sandalyelerin de tüm engeli basketbol oyuncularimiza hayirli olmasini diliyorum.’
    -TAKIM FORMALARI DA BASKAN GÜRLESIN’DEN-
  Baskan Gürlesin, engelli basketbol takiminin basarilari için sadece tekerlekli oyun sandalyesiyle destegin sinirli kalmadigini ifade ederek, ‘Engelli basketbolu için ne tür malzeme kullaniliyorsa biz takimimizin bu malzemelerini de alacagiz. Destegimiz tekerlekli oyun sandalyesiyle sinirli degil. Ayrica forma gibi ihtiyaçlari da karsilayacagiz. Amacimiz engelli kardeslerimize spor yapma imkani sunmaktir. Bunun için elimizden gelen tüm destegi verecegiz’ dedi.