Pamukkale Belediyesi'nden Tarihe Vefa

16-06-2015

Pamukkale Belediyesi'nden Tarihe Vefa

Belediye, 2000 ögrenciyi Ankara’ya götürmesinin ardindan bu kez de farkli bir projeye imza atarak tarihe karsi sorumlulugunu yerine getiriyor. Kültür Ve Sosyal Isler Müdürlügü’nün organize ettigi Çanakkale Gezisi, gençlerin tarihlerini bilmesi açisindan da ayri bir önem tasiyor.
Pamukkale Belediyesi’nin yürüttügü ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün destek verdigi projede, ögrenciler velileriyle Pamukkale Belediyesi’ne geldi. 10 otobüsle yapilacak yolculukta görevli ögretmenler de yerini aldi. Geziye, Pamukkale Belediye Baskan Yardimcisi Veli Demir de ögrenci ve ögretmenlere eslik etti. Ilçe Milli Egitim Müdürü Resat Erdogan ise ugurlamaya gelenler arasinda yerini aldi.
   Baskan Yardimcisi Demir, basarili olan ögrencilerin çesitli sekilde ödüllendirildigini gezide yer alan ögrencilerin de okullarinda basarili oldugunu kaydederek, ‘Uzun soluklu sinavlar sonrasinda basarili olan ögrencilerimiz seçtik. Onlari ödüllendirmek ve diger ögrencileri de basariya tesvik etmek için ecdadimizin cihana adini duyurdugu ve bu vatan topraklari üzerinde yaklasik 250 bin sehit verdigimiz sehitler bölgesi Çanakkale’yi gezdirecegiz. Insallah Çanakkale’deki o ruhu bu gençlere asilariz. Onlarin da gelecekte bu vatana en az sehitlerimiz kadar sahip çikmasini saglamak amaciyla bu bilinci asilamak için yola çikiyoruz. Insallah bu sehitlere ziyaretlerimiz hayirlara vesile olur. Gelecek nesillerimiz buradan alacagi çok büyük dersler vardir. Önemli olan tarihimizi ve geçmisimizi bilerek gelecege emin adimlarla yürüyebilmektir. Gençlerimizin gelecegimizin teminati oldugunu biliyoruz. Gençlerimiz her alanda destekledigimiz gibi egitim alaninda da destekliyoruz’ dedi.
   Ilçe Milli Egitim Müdürü Resat Erdogan, Pamukkale Belediyesi’nin basarili projelere imza attigini belirterek, ‘Böyle büyük gezilerin 2. si gerçeklesiyor. Yaptigimiz protokolle basarili islere imza atiliyor. Gençlerimizin ata yadigari, kurtulus mesalesinin yakildigi Çanakkale’yi görmesi çok önemlidir. Pamukkale Belediye Baskanimiz Hüseyin Gürlesin, gençlerimiz oradaki manevi havayi teneffüs edebilmesi için bir gezi düzenledi. Bu geziye Ilçe Milli Egitim Müdürlügü olarak isbirligi çerçevesinde destek verdik’ dedi.
   Geziye katilan Cumhuriyet Anadolu Lisesi ögretmenlerinden Osman Boz, bu manevi yolculugun önemine isaret ederek, ‘Çanakkale bizim manevi köklerimizden biridir. Daha önce gitmistim. Ama gitmeye doyum olmaz bir yer. Bütün ögrencilerimizin, ögretmenlerimizin ve vatandaslarimizin mutlaka en az bir kere görmesini tavsiye ederim’ dedi.
   Ayni okul ögrencilerinden ve okul 1.si Dilek Bilen de, ‘Ben daha önce Çanakkale’ye gitmistim. Ancak binlerce kez gitmek istiyorum. Birçok arkadasim ise ilk kez gidecek. Tarih kitaplarinda ögrendiklerimiz yetmeyebilir orada canli canli tarihi içimizi teneffüs edecegiz. Bu projede emegi geçenlere çok tesekkür ederim’ dedi. Dilek Bilen velisi ise, Pamukkale Belediyesi’nin düzenledigi tarihe yolculuk gezisinden duydugu memnuniyeti dile getirdi.
   Orhan Abaligolu Teknik Meslek Anadolu Lisesi ögrencisi Fercan Kirbaç da duygularini su sekilde dile getirdi: ‘Pamukkale Belediyesi bu projeyle çok önemli bir basariya imza atti. Belediye Baskanimiz Hüseyin Gürlesin basta olmak üzere emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum. Orada sehitlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal’i saygiyla anacagiz. Tarih bilgilerimiz burada pekistirecegiz’ dedi.
  Cumhuriyet Anadolu Lisesi ögretmenlerinden Atike Buket Serdaroglu da, ‘Daha önce bir kez Çanakkale’ye gittim. Aradan 18 yil geçmis. Ama yüzlerce kez gitsem bir kez daha gitmek isterim. Ögrencilerimle birlikte orada bulunmak benim için gurur vericidir. Tekrar o manevi atmosferi solumak çok güzel olacak. Buradan Çanakkale’yi görmeyenlere bir çagrida bulunmak istiyorum. Çanakkale her insanin hayatinda en az bir kez görmesi gereken bir yerdir’ dedi.
   Pamukkale Belediyesi’nin Çanakkale Gezisi 2 gün sürecek. Ilk gün dünyadaki en ünlü antik kentlerden birisi olan Truva Antik Kenti’ni gezisi, Asos ve Behramkale tarihi yerler gezilecek. 2. gün feribotla Gelibolu Yarim Adasi’na geçilecek. Eceabat’a gelindiginde ise tarih yeniden canlanacak. Gezi boyunca, Gelibolu Milli Parki’ndaki ziyaret, Kilitbahir, Namazgah Tabyasi, Seyit Onbasi, Sahindere Sehitligi ve Sehitlik Abidesi, Alçitepe, Ertugrul Koyu ve Tabyasi, Yahya Çavus Sehitligi, Anzak Koyu, Ari Burnu, Seddülbahir, 57. Alay Sehitligi ve Conk Bayiri gezilecek.