PAMUKKALE’DE EĞİTİM YARDIMI BAŞVURUSU SÜRECİ UZATILDI

30-09-2015

PAMUKKALE’DE EĞİTİM YARDIMI BAŞVURUSU SÜRECİ UZATILDI

Geçtiğimiz yıl Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in girişimleriyle 400 ortaokul öğrencisine 9 aylık süreçte aylık 50 lira, 800 lise öğrencisine ise aylık 70 lira olmak üzere toplamda 1200 öğrenciye 800 bin lirayı bulan bir eğitim desteği verilmişti. Pamukkale Belediyesi bu yılda eğitim desteğine devam ediyor. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde  500 ortaokul  öğrencisine 8 ay boyunca aylık 55 lira, 1100 lise öğrencisine ise yine 8 ay boyunca aylık 75 lira eğitim desteği yapılacak. Toplamda 1600 öğrenciye 880 bin lira eğitim desteği verilecek. Ancak yoğun başvuru nedeniyle 10 Eylül 2015 tarihinde sona erecek başvuru süreci Başkan Gürlesin’in talimatıyla uzatıldı.

BU TARİHE DİKKAT
Eğitime büyük önem verdiklerini aktaran Başkan Gürlesin, eğitimin kalitesini artırmak ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmak için eğitim yardımlarını artırarak bu yılda devam ettiklerini söyledi. Yoğunluk nedeniyle başvuru sürecini uzattıklarını aktaran Başkan Gürlesin, “ “Geleceğimiz olan çocukların en iyi ortamlarda eğitim alarak, tam donanımlı yetişmelerine olanak sağlamak için belediye olarak bu çalışmamızla katkı sunuyoruz. Eğitim yardımlarımız geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda devam ediyor. Yoğunluk nedeniyle 10 Eylül 2015 tarihinde süresi dolacak olan eğitim yardımı başvurularını 18 Eylül 2015 Cuma günü akşam mesai saatine kadar uzattık. Ailelerimizin bu süreci dikkate alarak başvurularını yapmasını istiyoruz. Sürecin sonlanması ile birlikte kriterlere uyan ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına eğitim desteğini vereceğiz.” dedi.