PAMUKKALE’DE HAŞERE MÜCADELESİNDE YÜZDE 87 MEMNUN

17-11-2015

PAMUKKALE’DE HAŞERE MÜCADELESİNDE YÜZDE 87 MEMNUN

Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının yaz dönemini rahat bir şekilde geçirmesi için seferberlik içinde yürüttüğü haşereyle mücadelesine vatandaşlardan da tam not geldi. Pamukkale Belediyesi Haşereyle Mücadele Memnuniyet Anketine katılan vatandaşların yüzde 87,03’ü mücadeleden memnun olduğunu belirtirken bir önceki yıla oranla 2015 yılının 76.53 oranla daha başarılı olduğu anket sonucuna yansıdı. Anket sonucunun başarının karnesi olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2016 yılında da etkin bir şekilde çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü,  yoğun ve etkin bir çalışma içerisinde yürüttüğü haşere ile mücadelede yaz dönemini tamamlayarak, kış dönemi mücadele çalışmalarına başladı. İlçe halkının rahat bir yaz dönemi geçirmesi için 2015 yılında 4 milyon liralık bir yatırımla mücadeleye başlayan Pamukkale Belediyesi’nin çalışmalarına ilçe halkından da tam not geldi. Pamukkale Belediyesi,  haşere ile mücadelede başarıyı ölçmek, eksiklikler ve alınması gereken önlemler noktasında durum tespiti yapmak içinde bir anket gerçekleştirdi.  186 kilometrekare alana sahip Pamukkale Belediyesi’nin tamamında haşere ile mücadele eden Pamukkale Belediyesi’ne ilçe halkı, gerçekleştirilen anketle adeta bir karne verdi.

YÜZDE 87 MEMNUN

Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Haşere İle Mücadele Memnuniyet Anketi’ne 68 mahalleden 1257 vatandaş katıldı. Ankette vatandaşlara, “Mahallenizde haşere ile mücadele amaçlı ilaçlama çalışmaları yapılıyor mu?”, “Haşere İle Mücadele Çalışmalarından Memnun musunuz”, “İlaçlama çalışmalarında 2014 yılı ve 2015 yılı arasında olumlu yönde fark görebiliyor musunuz?” başta olmak üzere 7 soru soruldu. Eylül ve Ekim ayında gerçekleştirilen anketin sonucu da ortaya çıktı.

Ankete katılanların yüzde 87,03’ü Pamukkale Belediyesi’nin haşere ile mücadele çalışmalarından memnun olduğunu belirtti. ‘İlaçlama çalışmalarında 2014 yılı ve 2015 yılı arasında olumlu yönde fark görebiliyor musunuz?’ sorusuna ise ankete katılanların yüzde 76,53’ü 2015 yılının daha başarılı olduğunu vurguladı.

MÜCADELE SÜRECEK

Haşere ile mücadelede anket sonuçlarının doğru bir çalışma yürüttüklerini gösterdiğini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Vatandaşlarımızın ilçede yaz başta olmak üzere her mevsimi rahat bir şekilde geçirmesini sağlamak için haşere ile mücadele konusunda seferberlik içinde çalışıyoruz. Pamukkale İlçesi 320 bin nüfusla en büyük ilçe. Yaz dönemimizde olduğu gibi kış döneminde gündüz olduğu gibi gecede haşere ile mücadele konusunda oluşturduğumuz güçlü ekiplerimizle çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu konuda dev bir yatırım yaptık. 2015 yılında 4 milyon lira bir yatırımla haşere ile mücadele ediyoruz. 2016 yılı içinde 4 milyon 200 bin liralık bir bütçe belirledik. Halkımızın bize olan güvenini tam olarak yansıtmak amacıyla tüm tedbirleri aldık. Turizmle anılan bir ilçemizin bu konuda en iyi noktada olması çok önemli. Pamukkale İlçemizde ilaçlama ekiplerimizle bu yıl halkımızın memnuniyetine odaklandık. Gerçekleştirdiğimiz anket sonuçlarına baktığımızda ise bunu başardığımızı görüyoruz. Yüzde 87,03’lük bir memnuniyet oranı tabi ki çok güzel. Ancak hedefimiz bu oranında üzerine çıkmak. Kış döneminde ve 2016 yılında haşere ile etkin bir şekilde mücadelemiz sürecek” dedi.