PAMUKKALE-İŞKUR ORTAK PROJESİNDE 50 KİŞİ İŞ BAŞI YAPTI

19-11-2015

PAMUKKALE-İŞKUR ORTAK PROJESİNDE 50 KİŞİ İŞ BAŞI YAPTI

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Toplum Yararına Çalışma Programı projesi kapsamında Denizli İŞKUR Müdürü Feridun Giresun ile imzaladığı protokolle 50 kişi Pamukkale Belediyesi’nde istihdam edildi. Proje kapsamında Nisan sonuna kadar park-bahçeler ve temizlik işlerinde istihdam edilen 50 işçiye hayırlı olmasını dileyen Başkan Gürlesin, projenin hem belediyenin hizmet kalitesini artıracağını hem de istihdam anlamında önemli katkı sunacağını söyledi.

Pamukkale Belediyesi, İŞKUR İl Müdürlüğü ile Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında ortak bir çalışmaya imza attı. 2007 yılından bugüne uygulanan Toplum Yararına Çalışma Programı’nın amacı ise, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak.

PROTOKOL İMZALANDI 50 İŞÇİ GÖREVE BAŞLADI

Program işbirliği kapsamında Pamukkale Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen protokol törenine Belediye başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcısı Veli Demir, İŞKUR İl Müdürü Feridun Giresun ve Müdür Yardımcısı Ahmet Sert katıldı. Başkan Gürlesin, Denizli İŞKUR Giresun ile imzaladığı protokolle Toplum Yararına Çalışma Programı projesi kapsamında 50 kişi Pamukkale Belediyesi’nde istihdam edildi. Proje kapsamında Nisan sonuna kadar 50 işçi park-bahçeler, temizlik işlerinde diğer alanlarda görev yapacak.

ÖNEMLİ BİR İŞBİRLİĞİNE İMZA ATTIK

Pamukkale Belediyesi ile güzel bir ortak projeye imza atmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Denizli İŞKUR Müdürü Feridun Giresun, “Son dönemde iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitimler yaparak iş gücüne nitelik kazandırılması, iş piyasasının rekabet gücüne katkı sağlanması için bir takım programlar yürütüyoruz. Bugün burada Denizli’mizin en büyük ilçe belediyesi olan Pamukkale Belediyesi ile Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bir işbirliğine imza atıyoruz. İmzaladığımız protokolle 50 işçimiz Pamukkale Belediyemizin hizmetlerine katkı sunacak, hizmet kalitesinin artmasına destek sağlayacak. Bu programı Başkanımız Hüseyin Gürlesin ile birlikte Nisan sonuna kadar birlikte uygulayacağız. Programımızın amacı işsizlerimize çalışma disiplini ve alışkanlığı kazandırmak, mesleki becerilerini burada yaptıkları işlerle artırmak, verecekleri hizmetlerle kamusal alanların daha kullanılabilir bir hale gelmesine katkı sunmak. Ben programın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HİZMET KALİTESİNE ARTI SAĞLAYACAK

Proje kapsamında Nisan sonuna kadar park-bahçeler ve temizlik işlerinde istihdam edilen 50 işçiye hayırlı olmasını dileyen Başkan Gürlesin, projenin hem belediyenin hizmet kalitesini artıracağını hem de istihdam anlamında önemli katkı sunacağını vurgulayarak, şunları söyledi, “Böylesi bir imkanı bize sundukları için İŞKUR Müdürümüze ve kuruma teşekkür ediyorum.  Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İŞKUR, 50 kişilik belediyemize işçi kontenjanı verdi. Programın uygulanmasıyla kamudaki çalışmalarda verimliliğin daha da artırılması, iş arayan çalışmak isteyen kardeşlerimizin çalışma hayatına girmelerinin önünü açılması gibi bir çok yararlar sağlıyor, istihdama büyük katkı sunuyor. Kamu kurumlarının desteklenmesi amacıyla uygulanan bu sistemin, ben toplumda birçok sıkıntının aşılmasına ciddi anlamda destek sağladığını düşünüyorum. Nisan ayı sonuna kadar devam edecek program kapsamında bize ayrılan kontenjanda 50 işçi arkadaşımızla belediyemizin hizmet kalitesini daha da artırmış olacağız. Kış döneminde iş bulmak biraz daha zorlaşıyor. İŞKUR İl Müdürlüğümüzün Pamukkale Belediyemiz dahil diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte uyguladığı bu programla genel anlamda bu sıkıntıda aşılmış oluyor. İşçi arkadaşlarımızın mutlu olmalarına destek sağlanıyor. Ben bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.