Pamukkale Belediyesi Yardım Elini Uzatıyor

11-07-2014

Pamukkale Belediyesi Yardım Elini Uzatıyor

Pamukkale Belediye Meclisi, Temmuz ayi meclis oturumlari Denizli Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu'nda devam etti. Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin'in Meclis Baskanligi yaptigi toplantida, ihtiyaç sahiplerini, engellileri, kimsesizler, ilk, orta ve lise egitimi gören ögrencileri yakindan ilgilendiren gündem maddesi ele alindi. Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü'nün meclis gündemine tasidigi gündem, tüm meclis üyelerinin evet oyu ile kabul edildi. Baskan Gürlesin, gündem görüsmeleri sirasinda yaptigi açiklamada Pamukkale Belediyesi Sosyal Yardim Yönetmeligi'ne bagli kalarak mümkün oldugunca çok sayida ihtiyaç sahibine yardim elini uzatmak istediklerini kaydetti. Herkesin gönlünde üniversite ögrencilerine ögrenim destegi yapmanin geçtigini ancak bunun yasalar çerçevesinde yapilamayacagini ifade eden Baskan Gürlesin, söyle dedi: ?Belediye sinirlarimiz ve mücavir alan sinirlarimiz içinde yer alan tüm ihtiyaç sahiplerine yardim elimizi uzatmak istiyoruz. Gerek ayni gerekse nakdi olarak bu yardimlarimiza biran önce baslamak istiyoruz. Raporu arkadaslarimiz okudu. Yoksulluk siniri içinde olup ihtiyaçlarini karsilayamayan ve hayatlarini sürdürmekte güçlük çeken dar gelirli yoksul, muhtaç, kimsesiz ve engelliler, ilk orta ve lise egitimi gören ihtiyaç sahibi ögrenciler hedef kitlemiz olacak. Bu arada üniversite ögrenimine devam eden gençlerimize de yardim etmeyi çok isterdik. Malum, bir parti bunu dava açti. Bu nedenle üniversite ögrencilerimize ögrenim yardimi yapamiyoruz. Gönlümüzden onlara da burs vermek geçiyor. Ancak yetkimizi asamiyoruz.' CHP, MHP ve AK Parti Grup baskanlari da konu hakkindaki görüs ve önerilerini aktardi. Gruplarin görüs ve önerilerinin ardindan oylama yapildi. Yardim konulu gündem maddesi oy birligiyle meclisten geçti.