BAŞKAN GÜRLESİN’DEN ENGELLİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ZİYARET

05-12-2015

BAŞKAN GÜRLESİN’DEN ENGELLİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ZİYARET

Geçirdiği rahatsızlık sonrası ağır engelli olan iki çocuk annesi Gülsüm Saygın, eşinin de terk etmesiyle zor şartlarda bir barakada komşularının yardımıyla yaşam sürüyordu. Saygın’ın durumundan haberdar olan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ona yardım elini uzattı. Aldığı destekle yeni bir hayata başlayan ve tüm zorluklara rağmen engelleri aşan Saygın’a Dünya Engelliler Gününde Başkan Gürlesin, ziyarette bulunarak, hal hatır sordu. Engellilere yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Başkan Gürlesin, ihtiyaç sahibi engellilere her zaman yardım için hazır olduklarını söyledi.

Bu yılın geçtiğimiz Ocak ayında Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e, Atalalar Mahallesinde yaşamını zor şartlarda bir baraka yapıda komşularının desteğiyle sürdüren ağır engelli Gülsüm Saygın’ın yardım çağrısı bilgisi ulaştı. Hemen engelli kadının evine ekibiyle birlikte giden Başkan Gürlesin, genç kadının sağlıksız bir ortamda zor şartlarda yaşamına tanık oldu. 2 çocuk annesi Saygın’ın geçirdiği Bipolar Bozukluk nedeniyle yüzde 93 ağır engelli olduğunu ve eşinin de terk etmesiyle zor şartlarda yaşamını sürdürdüğü bilgisini alan Başkan Gürlesin, genç kadına yardım elini uzattı. İlk olarak Saygın’ın aynı mahallede kaloriferli bir apartman dairesine taşınmasını sağlayan Başkan Gürlesin, sonrasında ihtiyaçlarının giderilmesi içinde tüm desteği sağladı. Bu destekle hayata tekrar tutunan ve 17 yaşındaki oğlunun da yanına yerleşmesiyle yeni bir başlangıç yapan Gülsüm Saygın, ağır engelli olmasına rağmen zorlukları, engelleri aşmayı başardı.

BAŞKAN GÜRLESİN’E TEŞEKKÜR ETTİ
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ile birlikte Gülsüm Saygın’a ziyarette bulundu. Hastalığı nedeniyle konuşma zorluğu yaşayan ve vücut hareketleri çok kısıtlı olan genç kadın, Başkan Gürlesin ve Beyru’nun ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti aktardı. Kendisine sağladığı desteklerden dolayı Başkan Gürlesin’e teşekkür etti.

ENGELLİLERİMİZE HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIZ
Başkan Gürlesin ziyaret vesilesiyle engellilere bir çağrıda bulunarak, “Pamukkale Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her birey bir engelli adayı. Yaşamda engelli olmayacağımızın bir garantisi yok. Benzer bir durumda Gülsüm Saygın kardeşimiz yaşıyor. Geçirdiği rahatsızlık sonrası hayata engelli olarak devam ediyor. Ağır engeline rağmen, yaşadığı sıkıntılara rağmen hayata halen dört elle tutunması herkese güzel bir örnek. Gülsüm kardeşimize yaşadığı sıkıntılarında aşılması anlamında elimizden gelen tüm desteği sağladık. İhtiyaç sahibi engellilerimiz, lütfen bizlere başvursunlar. Onlar için yapabileceğimiz muhakkak bir şeyler vardır. Biz burada elimizden geldiği kadar yardımcı olmak istiyoruz. İmkanlara, şartlara ve sağlık raporlarına bakarak nasıl bir yardımımız dokunabilir bunun gayretindeyiz. Gülsüm kardeşimizin de bundan sonra her zaman yanında ve destekçisiyiz. O’nu mutlu görmek bizleri de mutlu etti” dedi.