BAŞKAN GÜRLESİN TEKKE MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLA BULUŞTU

08-02-2016

BAŞKAN GÜRLESİN TEKKE MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLA BULUŞTU

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in, vatandaşla yüz yüze gelerek istek ve dertlerini dinlediği ‘Mahalle Buluşmaları’nın 16’ncısı Tekke Mahallesi’nde yapıldı. “Biz sizin için buradayız” diyen Başkan Gürlesin, Tekke Mahallesi dahil bölgeye büyük bir canlılık katacak Bağbaşı Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’nin yapımına başlayacaklarını söyledi.  Başkan Gürlesin, bu projenin ardından Tekke Mahallesi’ne ihtiyaç duyulan kapalı pazar yeri yapacaklarını müjdeledi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, daha güzel ve modern bir Pamukkale İlçesi için vatandaş odaklı, halkla iç içe hizmet anlayışıyla başlattığı Mahalle Buluşmaları’na devam ediyor.Vatandaşların mahalle mahalle ayağına giderek istek ve taleplerini dinleyen Başkan Gürlesin’in 16’ncı durağı Tekke Mahallesi oldu.Toplantıya Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcıları Adnan Kaya, Veli Demir ve Türkay Gözlükaya, Tekke Mahalle Muhtarı İlker Ona ile mahalle sakinleri katıldı. Vatandaşların mahalle ile ilgili istek ve taleplerini dinleyen Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi dolarak yürüttükleri çalışmalar ve bölgede yapacakları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

“YATIRIM ATAĞIMIZ DEVAM EDİYOR”

Pamukkale Belediyesi olarak 68 mahalle de yatırım atağı içinde olduklarını belirten Başkan Gürlesin, “Biz göreve geldiğimizde ‘Eserlerimizle konuşacağız’ demiştik. Kaldırım, yol, park, temizlik gibi hizmetlerimiz belediyelerin asli görevi. Temiz bir Pamukkale için sadece temizliğe yılda 15 milyon lira para ayırdık. Yeşil bir Pamukkale için ise yılda park yapımı ve bakımı noktasında 15 milyon liralık bir bütçemiz var. İlaçlamaya ayrılan para 4 milyon liraya yakın bir rakamdır. Görevimizin sonunda bütün sokaklarımız kilit taşı olacak. Toprak ve çamurlu yol kalmayacak. İlave olarak sokak genişliğine göre kaldırımsız yol kalmayacak. Bunlar bizim rutin işlerimizdir. Biz, bu hizmetlere ek olarak nasıl bir fazla eser ortaya çıkarabiliriz bunun derdindeyiz. 68 mahallemizin tüm ihtiyaçlarını gidermek noktasında üst yapı hamlemiz devam edecek. Park, yeşil alan çalışmalarımızla yeşil bir Pamukkale yolunda 2016 önemli bir yatırım yılımız olacak. Can ve mal güvenliğini sağlamaya destek olmak amacıyla mahallelerimizde kurduğumuz mobese kamera sistemleri yatırımlarımıza devam edeceğiz. Şehir merkezinin en acil ihtiyaçlarından birisi olan otopark konusunda ciddi bir yatırım atağına çıkıyoruz. İki ayrı noktada yapacağımız katlı otoparkların inşasına başlayacağız. Bu arada 4 üst geçit yaparak yaya ve trafik güvenliğine katkı koyacağız. Projesi tamamlanan Dokuzkavaklar Semt Hastane binasının inşasını Pamukkale Belediyesi olarak biz yapacağız. Bölgemize hitap edecek olan bu yatırımın tamamlanması ile sağlık ihtiyacı noktasında önemli bir hizmet ilçemizde başlamış olacak. 2016 yılında 100 milyon lirayı bulan 16 vizyon projemizi inşallah hayata geçireceğiz” dedi.

TEKKEYE KAPALI PAZAR YERİ MÜJDESİ

Tekke Mahallesi’ne de büyük katkı sunacak Bağbaşı Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’nin yapımına başlayacaklarını belirten Başkan Gürlesin, bu projenin ardından Tekke Mahallesi’ne kapalı pazar yeri yapacaklarını müjdelerdi. Başkan Gürlesin, “2016 yılında 16 vizyon projemiz içinde yer alan Bağbaşı Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’nin yapım ihalesine çıkacağız. Tekke Mahallemiz dahil bu bölgemize bu yatırımımız büyük bir canlılık katacak. Toplam maliyeti 40-50 milyon lirayı bulması beklenen Bağbaşı Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’ni halkımızın hizmetine sunacağız. 26 bin metrekareyi içine alan yaşam merkezi bölgeye hayat verecek. Burada kreş, çok amaçlı salon, konferans salonu, fuaye ve sergi salonları, buz pisti, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları ve etüt merkezi yer alacak. Tamamlandığında Denizli için büyük önem taşıyan bir yaşam merkezinin eksikliği giderilecek. Bu projenin tamamlanmasının ardından bölgeye bir de kapalı pazaryeri yapacağız. Mevcut açık pazaryerinden çok daha güzel olacak. Emanetin emin ellerde olduğunu herkes bilmelidir. Allah bizlere hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.