PAMUKKALE BELEDİYESİ YAŞLI VATANDAŞLARIN ELİNDEN TUTUYOR

23-02-2016

PAMUKKALE BELEDİYESİ YAŞLI VATANDAŞLARIN ELİNDEN TUTUYOR

Sosyal belediyecilik çalışmaları ile öne çıkan Pamukkale Belediyesi’nin özellikle ilçede yaşayan yaşlı vatandaşların evlerine gidip ellerinden tutarak başta temizlik olmak üzere, sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çalışma kapsamında ev temizliği yapılan ve ihtiyaçları noktasında destek verilen 86 yaşındaki Musa Seçkin ve eşi 80 yaşındaki Dudu Seçkin’e ziyarette bulundu. Yaşlı çift, Pamukkale İlçesi’nde yaşlılara yönelik böylesi özel bir çalışmayı hayata geçirdiği için Başkan Gürlesin’e dualar etti, teşekkürlerini sundu.

Pamukkale Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı noktasında hayata geçirdiği projelerle öne çıkıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçede ihtiyaç sahibi ailelerden yaşlılara, eğitimden sağlığa, öğrenci odaklı sosyal projelerden kültür ve sanatsal etkinliklere çok geniş bir kapsamda Pamukkale İlçesi’ndeki vatandaşların memnuniyetine odaklı birçok sosyal projeyi hayata geçirdi. O çalışmalardan bir tanesi de yaşlı çift ya da yalnız yaşayan yaşlı vatandaşların evlerine giderek başta temizlik olmak üzere, sağlıklı bir yaşam alanı oluşturma projesi oldu. Temizlik ekibi, yaşlı vatandaşların evlerine giderek halıların yıkanmasından evin genel temizliğine kadar birçok çalışmayı hayata geçiriyor. Belirli periyotlarda ekip, o evlere tekrar uğrayıp temizliğini yapıyor, yaşlı vatandaşlara sağlıklı bir ortam sunuyor.

BAŞKAN GÜRLESİN’E DUA ETTİLER

Başkan Gürlesin, temizlik ekibinin evlerini baştan aşağıya temizlediği 86 yaşındaki Musa Seçkin ve eşi 80 yaşındaki Dudu Seçkin’e ev ziyaretinde bulundu. Fatih Mahallesinde oturan yaşlı çiftin ziyaretinde ellerinden öpen Başkan Gürlesin, onların hal ve hatırını sordu, sıcak bir ortamda uzun sohbet etti.  Pamukkale Belediyesi’nin kendilerine böylesi bir hizmeti vermesinden dolayı mutluluklarını dile getiren yaşlı çift, Başkan Gürlesin’e dua ederek, çalışmalarında Allah’ın O’nu başarılı kılmasını diledi. Yaşlılıktan dolayı ev temizliği noktasında büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten 86 yaşındaki Musa Seçkin, böylesi bir hizmeti kendilerine sunan Başkan Gürlesin’e sonsuz teşekkürlerini iletti.

“YAŞLILARIMIZ EN BÜYÜK DEĞERLERİMİZ”

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Başkan Gürlesin, "Yönetim tarzımız gereği olarak emanetini üstlendiğimiz hemşerilerimizin sıradan belediyecilik hizmetinin yanında sosyal belediyecilik gereklerini de yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda ilçemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın dertlerine ortak olmak ve yardımlarımızla çözüm yolları üreterek sıkıntılarını asgariye indirmek için çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla 22 aylık süreçte birçok çalışmayı hayata geçirdik. Yine bu kapsamda yeni projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. O çalışmalarımızdan birisi de ilçede yaşlılarımızın ev temizliğine yönelik oldu. Oluşturduğumuz temizlik ekibimiz ilçede yaşayan yaşlı vatandaşların evlerine gidip ellerinden tutarak başta temizlik olmak üzere, sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak için aralıksız çalışıyor. Bugünde Musa amcamızı ve Dudu teyzemizi ziyaret ettik. Onların mutluluğu, yüzlerindeki tebessüm bize en büyük armağan oldu. Milli değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımızın muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevimizdir. Yaşlılarımıza her türlü imkanı sunabilmek ve onlara hayatlarının geri kalan kısmında rahat ve sıkıntısız bir yaşam sağlayabilmek için gayret göstermeye devam edeceğiz” dedi.