PAMUKKALE’DE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

18-03-2016

PAMUKKALE’DE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

Pamukkale Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101'nci yıldönümünde “Çanakkale Şehitleri Anma Gecesi’ etkinliği düzenledi. Çanakkale destanı ruhunun yansıtıldığı drama ve şiirler duygu dolu anlar yaşatırken, gecede Musiki Topluluğunun seslendirdiği kahramanlık türküleri büyük beğeni topladı. Gecede Çanakkale şehitleri ve tüm şehitler adına okunan hatimlerin duası da yapıldı.

Pamukkale Belediyesi ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun birlikte düzenlediği 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma gecesine ilgi büyük oldu.Kredi Yurtlar Kurumu Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kredi Yurtlar Kurumu Denizli İl Müdürü Alaattin Aktaş,  Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kaya, Veli Demir, gaziler, Kredi Yurtlar Kurumunda kalan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programın açış konuşmasını yapan Kredi Yurtlar Kurumu Denizli İl Müdürü Alaattin Aktaş, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101'nci yıldönümündeyiz. Kredi Yurtlar Kurumu öğrencilerimizin de geniş katılımıyla Çanakkale Destanı odaklı böylesi manevi atmosferi yüksek bir günün akabinde bu programın içeriğinde yer almanın mutluluğunu yaşıyorum. Etkinliğin gerçekleşmesinde paydaşımız olan ve desteklerini esirgemeyen Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e ise teşekkür ediyorum” dedi.

“KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİNİ SESLENDİRDİLER”

Çanakkale destanı ruhunun yansıtıldığı drama ve aktarılan şiirler katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Etkinlikte ayrıca zeybek gösterisi de büyük beğeni topladı.  Sonrasında ise Fevzi Özdemir yönetiminde Pamukkale Musiki Topluluğu, başta Çanakkale olmak üzere unutulmayan kahramanlık türkülerini seslendirdi. Fevzi Özdemir ve İbrahim Davulcu’nun solo olarak seslendirdiği türküler büyük beğeni toplayarak ayakta alkışlandı.

“ÇANAKKALE RUHUNU YAŞIYORUZ”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101’inci yıldönümünü kutlamanın gururunu, onurunu yaşadıklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Çanakkale Zaferi, dünya tarihine altın harflerle kazınmış, Türk’ün gücünü yedi düvele duyurmuş büyük bir destandır. Bu zafer, kahraman askerlerimizin, dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesidir. Binlerce askerimizin vatanı uğruna gözünü kırpmadan toprağa şehit düştüğü bu zaferin bu gecede manevi atmosferini hep birlikte yaşıyoruz. Milletini ve kutsal değerlerini korumak için savaşarak, bu uğurda canını veren aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Vatan sevgisi, millet ve bayrak bilincini gelecek nesillere aktarmakta görevimiz. Pamukkale Belediyesi olarak bu destanı gelecek nesillere aktarmak için de çalışmalarımıza çeşitli etkinliklerle devam edeceğiz. Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusuyla her ne şart altında olursa olsun vatanımızdan asla vazgeçmeyeceğimizin bir kez daha tüm dünyaya duyurulduğu, tarihin ve dünyanın akışının değiştiği böylesi zafer için, bir kez daha tüm komutanlarla birlikte başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman ecdadımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyorum ve aziz şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğiliyorum.”

“BİZLERE BIRAKILAN EN BÜYÜK MİRAS”

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi, “18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi tarih boyunca vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için canını feda eden tüm Şehitlerimiz ve Gazilerimizin bizlere en büyük mirasıdır. Milletimiz tarih boyunca başı dik, onurlu, hür ve bağımsız bir hayat yaşamıştır. Bunun nedeni milletimizin yüreğinde taşıdığı sarsılmaz vatan ve millet sevgisidir. Bağımsızlığa olan inancımız, özgürlük tutkumuz, vatanımıza duyduğumuz sevgi ile engel tanımaz cesaretimiz bizleri bugünlere ulaştırmıştır. Milletimiz, vatanımızın korunması için canlarını ortaya koyan şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır. Onların bıraktıkları değerler daima bize ve biden sonraki gelecek nesillere emanettir. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ederken, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

ŞEHİTLER İÇİN DUA ETTİLER

Programda İlahiyatçı Hasan As ise, tarihin o ana kadar tanık olmadığı muhteşem zaferin nasıl kazanıldığı ve o ruhu yaptığı konuşmayla aktardı. Etkinlik sonunda ise Çanakkale şehitleri ve tüm şehitler ruhuna gönderilen hatimlerin duası tüm katılımcılarla birlikte yapıldı.