PAMUKKALE HAFTASONU SANATSAL ETKİNLİKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

08-04-2016

PAMUKKALE HAFTASONU SANATSAL ETKİNLİKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Pamukkale Belediyesi, bu hafta Cumartesi ve Pazar günü iki önemli sanatsal etkinliğe imza atacak. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Cumartesi günü Kutlu Doğum haftası etkinliğine ve Pazar Günü ise Tebrizli Derviş Şems ile Mevlana’nın buluşmasını ve birlikte aşkı aramalarını konu alan “Aşkın Gözyaşları -Tebrizli Şems” tiyatro oyununa tüm vatandaşları davet etti.

Pamukkale Belediyesi, Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonunda iki önemli sanatsal etkinlik gerçekleştirilecek. 9 Nisan Cumartesi günü Hasan Güngör Kapalı Spor salonunda saat 20.30’da Kutlu Doğum Haftası Programı etkinliği yapılacak. İstanbul Piyale Paşa Cami İmamı İshak Danış’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayacak programda İlahiyatçı-Yazar Muhlis Körpe’nin sohbeti ve Tasavvuf Müziği Konseri gerçekleştirilecek. 10 Nisan Pazar Günü ise, 1200’lü yıllarda Konya’da Tebrizli Derviş Şems ile Mevlana’nın karşılaşmasını, buluşmasını ve birlikte aşkı aramalarını konu alan “Aşkın Gözyaşları -Tebrizli Şems” tiyatro oyunu vatandaşlarla buluşacak. Şems ve Mevlana’nın tasavvuf üzerine yaptıkları tartışmaları, o günlerin insanlarıyla yaşadıkları çekişmeleri ilginç örneklerle anlatan tiyatro oyunu saat 20.30’da Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi (EGS)’de gerçekleştirilecek. Ayrıca Denizlili yazar Aysel Menteş’in bir engellinin hayat mücadelesini aktardığı “Aksak Hayat” isimli kitabının imza günü de burada yapılacak.

“TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ”

İki etkinliğe de Pamukkale İlçe halkını, Denizli halkını davet eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak bilinir belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinliklere de önem veriyor, vatandaşlarımızı buluşturmaya devam ediyoruz. İlçemizde, konserler, şiir dinletileri, tiyatro gibi etkinlikleri gerçekleştirerek sanatsal anlamda ihtiyaçların giderilmesine katkı koymaya çalışıyoruz. Mart ayında gerçekleştirdiğimiz birçok sanatsal etkinlikle halkımızı buluşturduk.  Nisan ayı ile de iki önemli etkinliğimizi vatandaşlarımızla buluşturmanın mutluluğu içindeyiz. 9 Nisan Cumartesi günü Kutlu Doğum Haftası programı, 10 Nisan Pazar Günü ise, Aşkın Gözyaşları -Tebrizli Şems tiyatro oyununa tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.