KIŞIN ÇORBANIN AKTIĞI BU ÇEŞMEDE ŞİMDİ MEŞRUBAT AKIYOR

31-05-2016

KIŞIN ÇORBANIN AKTIĞI BU ÇEŞMEDE ŞİMDİ MEŞRUBAT AKIYOR

Pamukkale Belediyesi, Denizli’de bir ilki gerçekleştirerek geçtiğimiz yıl 2 tanesi mobil olmak üzere 5 adet ‘İkram Çeşmesi’ni ilçe halkının hizmetine sunmuştu. Pamukkale Belediyesi, Delikliçınar Yeni Cami, Ulu Cami ve Pamukkale Üniversitesi Külliye Cami önüne yerleştirdiği ikram çeşmelerinden her Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri öğle namazıyla birlikte vatandaşa kışın çorba ikramı yaparken yaz ayı ile birlikte meşrubat ikramına başladı.

Pamukkale Belediyesi, toplum olarak büyük öneme sahip olan ikram ve hayır kültürüne, hayata geçirdiği ikram çeşmeleri projesiyle büyük katkı sunuyor. Pamukkale Belediyesi geçtiğimiz yıl 2 tanesi mobil olan 5 adet ‘İkram Çeşmesi’ni ilçeye getirmişti. 2 mobil ikram çeşmesi gerçekleştirilen programlarda etkinlik alanına götürülerek, çeşmeden akan ikramlar vatandaşlara sunuluyor. Ayrıca ilçede vatandaşların çok yoğun olduğu noktalar olan Delikliçınar Yeni Cami, Ulu Cami ve Pamukkale Üniversitesi Külliye Cami önüne ikram çeşmeleri kalıcı olarak yerleştirildi. Her Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri öğle namazı ile birlikte bu ikram çeşmelerinden kış aylarında çorba vatandaşlara ikram edilirken, şimdi yaz dönemi ile birlikte meşrubat ikramları başladı. Kışın çorbanın aktığı çeşmeden şimdi meşrubatlar akıyor. İkram Çeşmeleri ise ayrıca, mimari ve görsel anlamda da kendisine hayran bırakıyor.

VATANDAŞ MEMNUN

Vatandaş ise ikram çeşmeleri ile verilen hizmetten oldukça memnun. Kışın çorba ikramıyla ısındıklarını aktaran vatandaşlar,  yazın ise meşrubat ikramıyla ise serinlediklerini vurgulayarak, “Bu hizmeti ilçeye getiren ve devam ettiren Pamukkale Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ediyoruz. İkram çeşmelerinden oldukça memnunuz. Kışın bu çeşmeden akan çorbayla ısındık, şimdi ise akan meşrubatla serinliyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getiriyor.

“İKRAM KÜLTÜRÜMÜZÜN ÖNEMLİ BİR PARÇASI”

Çeşmelerle hem yaz hem kış döneminde ilçe halkına ikramlarda bulunduklarını aktaran Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise şunları söyledi, “Pamukkale Belediyesi olarak halkımıza; üst yapıdan park alanlarına, sosyal ve kültürel projelerden geleceğimiz olan çocuklarımız için eğitime, spora teşvik projelerimizden sanatsal etkinliklerimize her alanda çalışıyor, önemli yatırımlar ve katkılar sunuyoruz. Denizli’de ilk olan İkram çeşmeleri projemizin de vatandaşlarımız tarafından büyük beğeni ve memnuniyet oluşturması da bizleri ziyadesiyle sevindirdi. 2 ikram çeşmemiz mobil olarak ihtiyaç olunan her noktada halkımıza hizmet veriyor. Diğer 3 ikram çeşmemizde Delikliçınar Yeni Cami, Ulu Cami ve Pamukkale Üniversitesi Külliye Cami önünde sabit olarak her Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri öğle namazıyla birlikte vatandaşa kışın çorba, yaz itibariyle ise meşrubat ikramları yapılıyor. İkram çeşmelerimize olan ilgi bu projeyi hayata geçirmemizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Hayır ve ikram kültürümüzün önemli bir parçası. İkram Çeşmelerimizle bu kültürümüzü daha geniş kitlelere taşımanın mutluluğunu yaşıyorum.”