PAMUKKALE’DE RAMAZAN BİR BAŞKA YAŞANACAK

06-06-2016

PAMUKKALE’DE RAMAZAN BİR BAŞKA YAŞANACAK

Pamukkale Belediyesi, 11 Ayın Sultanı olan Ramazan ayı ile ilgili olarak özel programlar hazırladı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Ramazan ayında Karahayıt’ta 16 gün boyunca geleneksel Ramazan gecelerinin yaşatılacağını ifade ederek, “Tüm halkımızı bu etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum. Halkımızı 5 ayrı noktadan ücretsiz servislerle Karahayıt’a götüreceğiz” dedi.

Pamukkale Belediyesi, Ramazan ayına özel olarak turizm bölgesi olan Karahayıt’ta ücretsiz program organizasyonu düzenledi. Haftanın 4 günü gerçekleşecek olan etkinliklerle ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin açıklama yaptı. “Bu sene Karahayıt’ta Ramazan Geceleri düzenledik” diyen Gürlesin,  “Biz Pamukkale Belediyesi olarak her alanda her kesime dokunma adına çalışmalar yapıyoruz. Ramazan ayında turizm bölgesi olan Karahayıt’ta Ramazan Geceleri düzenledik. Her hafta, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri özel programlarımızla vatandaşlarımıza eski Ramazan atmosferini yaşatmayı amaçlıyoruz. Meddah gösterisi, oyun grupları ve çeşitli eğlencelerle vatandaşlarımızın farklı  bir Ramazan ayı yaşamasını sağlayacağız. Denizli’de 5 noktadan ücretsiz servis kaldırılacak. Ramazan imsakiyelerimizin arkasında ay boyunca yapılacak olan etkinliklerin programı mevcut. Yatsı namazına kadar çocuklara yönelik programlar olacak. Teravihten sonra ise önemli sanatçılar sahne alacak. Biz Ramazan ayını  halkımıza farklı ortamda ve dolu dolu yaşatmak istiyoruz. Burada sürpriz çekilişler ve ödüller de verilecek. Yapılacak olan etkinliklerimize başta Pamukkale ilçesi olmak üzere tüm Denizli’den halkımızı davet ediyoruz. Biz Karahayıt’taki gelişimin halkımız tarafından görülmesini de istiyoruz. Bu duygularla tüm halkımızın Ramazan ayını bir kez daha kutluyorum” dedi.

ÖNEMLİ İSİMLER GELECEK

Pamukkale Belediyesi’nin “Karahayıt’ta Ramazan Geceleri” adıyla organize ettiği etkinlik için bir çok ünlü isim Denizli’ye gelecek. Ramazan ayının 3. Gününe denk gelen 8 Haziran Çarşamba günü ilk etkinlik gerçekleşecek. “Meddah-ı Fakir Yusuf Duru ile Ramazan Geceleri” programın olduğu her akşam  çocukları eğlendirirken ilk gün Tasavvuf müziği konseri ile birlikte Sema Gösterisi düzenlenecek. 9 Haziran’da ise ezgi sanatçısı Fatih Koşan sahne alırken, 10 Haziran Cuma akşamı Eşref Ziya Terzi Pamukkaleliler ile bir araya gelecek. Haftanın son etkinliği ise 11 Haziran akşamı Grup Genç konseri olacak. Ramazan ayının ikinci haftasının ilk etkinliği 15 Haziran Çarşamba günü Recep Demirkaynak’ın stand-up gösterisi olacak. 16 Haziran Perşembe günü sohbet programı yer alırken, 17 Haziran’da ise ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül vatandaşlarla bir araya gelecek. İkinci haftanın son etkinlik gününde ise 18 Haziran Cumartesi akşamı Aykut Kuşkaya sahne alacak.

23 HAZİRAN’DA PROF. DR. CEVAT AKŞİT GELİYOR

22 Haziran Çarşamba akşamı ezgi sanatçısı Ömer Karaoğlu, 23 Haziran Perşembe akşamı ise Denizlili ünlü ilahiyat profesörü Prof. Dr. Cevat Akşit, sohbet programında Denizlililerle buluşacak. 24 Haziran Cuma ilahi sanatçısı Hasan Dursun ve 25 Haziran Cumartesi gecesi de Naat Gecesi programı gerçekleşecek. Ramazan ayının son haftasında ise 29 Haziran Çarşamba akşamı sohbet programı ile birlikte 30 Haziran Perşembe akşamı ‘Burak abi ile çocuk şarkıları’ yer alacak. Kadir Gecesi’ne denk gelen 1 Temmuz Cuma gecesi ise önemli isimler Pamukkaleli vatandaşlarla buluşacak. Karahayıt’taRamazan Geceleri’nin son programı ise 2 Temmuz Cumartesi günü tasavvuf sanatçısı Mustafa Demirci’nin konseri olacak. Tüm etkinlikler için açıklanan tarihlerde Kent merkezinden Anafartalar pazaryeri, Delikliçınar Yeni Camii, Fatih pazaryeri, Akvadi Parkı market önü ve Bağbaşı Prof. Dr. Cevat Aşit Öğrenci Yurdu önünden program günleri saat 21.15’te ücretsiz servisler kaldırılacak.