Başkan Gürlesin Sağlıklı Kentler Birligi Toplantısında Önemli Mesajlar Verdi

11-09-2014

Başkan Gürlesin Sağlıklı Kentler Birligi Toplantısında Önemli Mesajlar Verdi

Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin ve Belediye Meclis üyesi Adnan Kaya, Kirsehir Makissos Termal Otel'de gerçeklestirilen Türkiye Saglikli Kentler Birligi 10. Yil Toplantisi'na katildi.

Türkiye Saglikli Kentler Birligi 10. Yil Toplantisi Kirsehir'de yapiliyor.  Makissos Termal Otel'de gerçeklestirilen toplantida "Küresel Isinma ve Kentlerimizin Gelecegi" konusu masaya yatiriliyor.

48 belediyenin üye oldugu ve 10-11-12 Eylül 2014 tarihlerinde gerçeklesecek olan birlik toplantisinda, kentlerin daha saglikli ve gelecege dönük daha saglam bir yapiya bürünebilmesi için neler yapilabilecegi degerlendirilip tartisiliyor.

DENEYIMLERIMIZI ILÇEMIZE VE DENIZLI’MIZE KAZANDIRACAGIZ…

Toplantida açiklama yapan Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, söyle konustu: “Bu tür toplantilar önemli bir organizasyondur. Yilda iki kere farkli sehirlerde yapilan birlik toplantilarinda çesitli meseleler ele alinmakta. Bu yil küresel isinmanin sebep oldugu iklim degisiklikleri dolayisiyla kentler için daha saglikli uygulamalara ihtiyaç duyuldugunun alti çizilmekte... Örnegin, daha fazla bisiklet yolu, sehirlerdeki hava kalitesini artiracak uygulamalar, toplu tasimaciligin daha fazla yayginlasmasi, trafik problemlerini en aza indirgemek, yakit tüketiminin azaltilmasi, küresel isinmayi durdurmak gibi konular. Bu konular Pamukkale Belediyemizin de gündeminde ön siralarda yer almaktadir. Bu toplanti da edinecegimiz bilgi ve birikimi de Pamukkale’mize ve Denizli’mize kazandirma gayreti içerisindeyiz. Bu meseleler günden güne daha fazla önem tasimaktadir. Bu konular, yerel yönetimleri ilgilendiren ve onlarin daha fazla üzerinde durmasi gereken konulardir. Iste biz de bu çalismalarin daha faal biçimde ve ivedilikle yapilmasi, hayata geçirilmesi için istisarelerde bulunup her konuyu titizlikle not ediyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak üzerimize ne vazife düsüyorsa yerine getirme arzusu ve gayreti içerisindeyiz…"