BU BAYRAK YERE DÜŞMEYECEK

11-08-2016

BU BAYRAK YERE DÜŞMEYECEK

Türk demokrasisine karşı yapılan kalkışmanın ardından süren demokrasi nöbetleri 27. günde sona erdi. İlk günden beri akşam namazından sabah namazına kadar Delikliçınar Meydanı’nda nöbet tutan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bu ülkeye ihanete kalkışanlar şunu iyi bilmelidir ki bu bayrak yere düşmeyecektir. Demokrasiye sahip çıkan tüm halkımız bunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

Türkiye’de darbe girişiminin tarihi olan 15 Temmuz’dan bu yana tüm ülkede olduğu gibi Denizli’de de demokrasi nöbeti tutuldu. Milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan milyonlarca vatandaş gibi Denizlililer de Delikliçınar Meydanı’nda nöbet tuttu. Demokrasi nöbetinin 27. ve son gününde yine binlerce kişi meydanı doldurdu. Efsane şarkı “Dombra”nın bestekarı Aslenbek Sultanbekov, son gün sahne alarak demokrasi nöbetinin finalini gerçekleştirdi. Pamukkale Belediyesi, ilk günden bu yana açtığı stantta vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

“BİR KEZ DAHA DÜŞÜNSÜNLER”

15 Temmuz’dan itibaren her gün akşam namazından sabah namazına kadar demokrasi nöbetine katılan ve vatandaşlarla bir araya gelen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, final gününde nöbetleri değerlendirdi. Türkiye’nin 15 Temmuz’da önemli bir badire atlattığını ifade eden Gürlesin, “İlk olarak 15 Temmuz kalkışmasında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralananlar da acil şifalar diliyorum. Ülkemize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hiç kimsenin aklına gelmeyen bu olay vatan hainlerinin ve ordunun içine sızan 3-5 çapulcu, FETÖ mensupları ve onların işbirlikçilerinin demokrasiye ve milli iradeye karşı ihanet girişimidir. Ben bu kalkışma içinde yer alanları kınıyorum. İnanıyorum ki onlara gereken ceza Türk adaleti tarafından verilecektir. Eğer bu kalkışma başarılı olsaydı, İŞİD, DEAŞ ve PKK gibi örgütler silahlandırılarak FETÖ ile birlikte ülke birbirine düşürülüp, parçalanacaktı. 15 Temmuz’dan sonra bile hala FETÖ ile gönül bağı olanlar bunları da düşünsün. Hala buna rağmen gönül bağını sürdürenler olayı bir de bu yönüyle düşünsün. Vatan sevgisi imandandır. Bunlar Allah, kitap ve cemaat deyip ülkeyi kast ediyorlar. Bu ülkenin parasıyla alınan silahların vatandaşlara doğrultulması kanımıza dokunuyor. Hala gönül bağı olanlar bunları da hesaba katarak düşünsünler” dedi.

“HALK MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTI”

Türkiye’de halkın tamamının milli iradeye ve demokrasiye sahip çıktığını meydanları doldurarak gösterdiğini de belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, açıklamasına şöyle devam etti; “Ülkemize karşı yapılan bu kalkışmaya izin vermeyen 79 milyon vatandaşımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. 27 gün boyunca meydanlarda nöbet tutarak milli iradeye sahip çıkan vatandaşlarımız darbe zihniyetinde olanlara en güzel cevabı vermiş oldu. Ülkesine ve bayrağına sahip çıkan herkes başımızın tacıdır. Hangi partiden olursa olsun kardeşimizdir. Söz konusu vatan ve millet olduğu zaman Türk halkı gereken cevabı her zaman veriyor.  Şu bilinmelidir ki; bu ülkenin bayrağı yere düşmeyecek, ezan dinmeyecek”. Pamukkale Belediyesi olarak demokrasi nöbetinin tutulmaya başlandığı ilk günden bu yana her türlü imkanı vatandaşların hizmetine sunduklarını da anımsatan Başkan Gürlesin, “Biz demokrasiye sahip çıkan vatandaşlarımıza her gün, çorba, limonata, pilav, simit gibi ikramlarda bulunduk. Bunu demokrasiye sahip çıkan halkımıza güç vermek için devlet adına yaptık. Gerektiğinde de yapmaya hazırız.  Bizzat ben her gün akşamdan sabaha kadar nöbette yerimi aldım. 27 gün boyunca halkımıza hizmet eden tüm belediye personeli arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bizim standımızı ziyaret eden ve ikramlarımızı kabul eden herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.