BAŞKAN GÜRLESİN’İN DESTEĞİYLE OĞUZHAN ARTIK YÜRÜYOR

02-09-2016

BAŞKAN GÜRLESİN’İN DESTEĞİYLE OĞUZHAN ARTIK YÜRÜYOR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, spastik engelli olan ve doğuştan ayak kaslarındaki sıkıntı nedeniyle yatağa mahkum yaşayan 20 yaşındaki Oğuzhan Akgün’ün, yürüyebilme hayalini gerçeğe dönüştürdü. Ailesinin maddi durumu olmadığı için Başkan Gürlesin, Oğuzhan’ın elinden tutarak ameliyatını yaptırdı ve fizik tedavi sürecine destek oldu. Yürüteçten destek alarak yürümeye başlayan Oğuzhan’ın mutluluğuna Başkan Gürlesin yaptığı ziyaretle ortak oldu.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2 yıl önce belediye çalışmalarını yerinde incelemek ve halkla buluşmak için gittiği Yeniköy Mahallesi’nde bir yardım talebi aldı. Maddi imkanları kısıtlı olduğunu aktaran Birgül Akgün, o dönem 18 yaşında olan spastik engelli oğlu Oğuzhan Akgün’ün doğuştan ayak kaslarındaki kısalık ve gerginlik nedeniyle yatağa mahkum yaşadığını ancak, cerrahi operasyonla yürüyebileceğini söyledi. Oğlunun tek hayalinin yürüyebilmek olduğunu aktaran anne Akgün, Başkan Gürlesin’den destek istedi. Oğuzhan’la tanışan Başkan Gürlesin, gencin elinden tutarak ilk önce ameliyatını yaptırdı, ardından fizik tedavi sürecine destek oldu. Tedavi süreciyle birlikte yürüteçten destek alarak yürümeye başlayan Oğuzhan’ın mutluluğunu Başkan Gürlesin yaptığı ziyarette paylaştı. Oğuzhan’a bir de yürüteç hediye eden Başkan Gürlesin, kısa zaman içerisinde destek almadan yürümesini temenni etti.

“ÇOK MUTLUYUZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Anne Birgül Akgün, oğlunun ayağa kalkarak yürümeye başladığını belirterek, “Geldiğimiz noktada Başkanım sizin sayenizde Oğuzhan artık yürümeye başladı. Şuan yaşadığım sevinci ve mutluluğu paylaşmaya kelimeler yetmez. Desteğiniz için çok teşekkür ediyorum. Allan sizden razı olsun” dedi. Başkan Gürlesin’e teşekkürlerini ileten Oğuzhan ise, “Tek hayalim vardı o da yürümekti. Şimdi yürüyebiliyorum. Hayalimi gerçekleştirdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BU MANZARA HERŞEYE DEĞER”

20 yaşındaki Oğuzhan’ı yatağa mahkumiyetten kurtarmak, bir gencin hayalini gerçeğe dönüştürmek için her türlü desteği sağladıklarını belirten Başkan Gürlesin, “Bir gencimizin böylesi sevincini görmek ve paylaşmak bizleri de çok mutlu etti. Oğuzhan’la tanıştığımızdan bugüne önemli bir mesafe kat ettik. Doğuştan yatağa mahkum yaşayan gencimizin cerrahi bir operasyonla yürüme şansı olduğunu öğrendiğimizde tüm desteği sağladık. Oğuzhan için hemen harekete geçtik. Başarılı bir ameliyat ve fizik tedavi sürecinin ardından Oğuzhan kardeşimiz şimdi yürüteçten destek alarak yürümeye başladı. Bizde gencimizi ziyaret ederek hem mutluluğunu paylaştık hem de O’na bir yürüteç hediye ettik. Gördüğümüz bu mutluluk manzarası her şeye değdi. Oğuzhan gencimize olduğu gibi ihtiyaç sahibi engellilerimize, hastalarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Ellerinden tutarak destek olmaya gayret gösteriyoruz. İhtiyaç sahibi engellilerimiz, hastalarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Bu durumda olan vatandaşlarımız Belediyemize başvuru yapsınlar. Biz her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.