GÖNÜLLÜ ELÇİLERDEN BAŞKAN GÜRLESİN'E ZİYARET

24-11-2016

GÖNÜLLÜ ELÇİLERDEN BAŞKAN GÜRLESİN'E ZİYARET

Sosyal projelerle dikkat çeken Pamukkale Belediyesi’nin “Avrupa Gönüllülük Hizmeti Projesi” kapsamında Romanya ve İspanya’dan 2 gönüllü kente geldi. Pamukkale Belediyesi’nin sosyal projelerinde gönüllü olarak görev yapan  biri psikolog biri de tiyatro sanatçısı olan konuklar Başkan Hüseyin Gürlesin’i makamında ziyaret etti. Başkan Gürlesin, “Sosyal projelere destek vermek için bizimle olan gönüllüler Pamukkale Belediyesi’ni Avrupa’ya tanıtacak elçilerimiz olacaklar” dedi.

Kurulduğundan bu yana geçen 2.5 sene de bir çok sosyal projeye imza atan Pamukkale Belediyesi, yine bir ilke imza attı. Maddi durumu yetersiz olan vatandaşlar için “Sosyal Market”, sorunlu ailelere destek vermek için “Aile Destek Birimi” ve bedensel engellilerin yer aldığı “Pamukkale Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı”nı kuran Pamukkale Belediyesi, bu projelerini Avrupa’ya da duyuracak. Avrupa Gönüllü Hizmeti Akreditasyonu kapsamında  Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından hibe desteği verilen “Pamukkale’de Gönüllülük Hareketi Projesi” hayat geçti. Bu kapsamda proje ortağı ülkeler İspanya, İtalya, Romanya ve Bulgaristan’dan gönüllüler Denizli’ye gelecek. Proje kapsamında ilk olan  Romanyalı tiyatrocu ve fotoğraf sanatçısı Andrea Milan ve İspanyalı psikolog Gloria Parra Sanchez kente gelerek, projede gönüllü olarak hizmet etmeye başladı. Proje kapsamında toplam 8 gönüllü 2’şer ay kalacakları Pamukkale’de, sosyal projelerde çalışacak. Pamukkale Belediyesi’nin “Sosyal Market”, “Aile Destek Birimi” ve “Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı” projelerinde yer alan sosyal dezavantajlı ailelerin çocukları ile bir araya gelecek olan gönüllüler, bir anlamda geldikleri ülkenin kültürlerini tanıtıp, Türk kültürünü de öğrenmiş olacaklar. Gönüllüler ayrıca Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın antrenmanlarına katılarak sporcuların motivasyonlarını artıracak. Ayrıca kulübün uluslararası tanıtımını yaparak projelerde yer alması sağlanacak. Gönüllüler, bu çalışmaların dışında kalan zamanlarda ise belediyemizin açtığı ve 150 gencin katıldığı İngilizce Konuşma Kursları’nda gönüllü eğitmenlik de yapıyorlar.

BAŞKAN GÜRLESİN’İ ZİYARET ETTİLER

Proje kapsamında Denizli’ye gelen Romanyalı Andrea Milan ve İspanyalı Gloria Parra Sanchez, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i makamında ziyaret etti. Avrupa Gönüllülük Hizmeti Projesinin Koordinatörleri Gülter Betül Atabey ve Davut Karaca’nın da hazır bulunduğu ziyarette gönüllüler Pamukkale ile ilgili olarak görüşlerini dile getirdiler. İspanyalı Gloria Parra Sanchez Türkiye’ye gelmeden önce çevresindeki insanların “Türkiye’de savaş var” dediğini belirterek, “Buraya gelince bunun yanlış olduğunu gördüm. Denizli ve Pamukkale çok güzel bir yer. Burada olmaktan çok memnunum. Gönüllü olarak Türk insanlarıyla birlikte olmaktan çok mutluyum. Pamukkale Belediyesi’nin böylesine önemli konularda projeler hayta geçirmesi de çok önemli. Bundan dolayı sizlere teşekkür ederim” dedi. Romanyalı Andrea Milan ise “Pamukkale Belediyesi’nin bu projesinin bir parçası olmaktan dolayı memnunum. Türk insanlarıyla birlikte kültür alışverişinde bulunuyor olmaktan zevk alıyorum. Pamukkale Belediyesi’nin önemli projeleri de bana göre çok değerli. Sosyal dezavantajlı insanlar için hazırlanan projelerin içeriği çok iyi. Bunları ülkeme döndüğümde hayata geçirmek için çalışacağım” dedi.

“GÖNÜLLÜ ELÇİLERİMİZ OLACAKLAR”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2.5 yıl önce kurulan bir belediye olarak sosyal konulara büyük önem verdiklerini belirterek, “Biz 331 bin kişiye dokunmaya çalışıyoruz. Sosyal dezavantajlı ve engelli vatandaşlarımızı da unutmuyoruz. ‘Sosyal Market’ ve ‘Aile Destek Birimi’ ile maddi ve manevi zorluk yaşayan ailelerin yanında oluyoruz. Kurduğumuz kulüple bedensel engellilerin spor yapmasını sağlıyoruz. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Bunun yanında Avrupa Birliği projeleri de yine bizim belediyemizde gerçekleşiyor. Gönüllü olarak ülkemize gelen misafirlerimiz sosyal dezavantaj yaşayan gençlerimizin gelişimine katkı verecekler. Bu dönem İspanya ve Romanya’dan 2 gönüllümüz geldi. Onların yaptığı ve yapacağı çalışmaların tamamı Pamukkale’de yaşayan insanlarımız için. Ben bu gönüllülerin ülkelerine döndüklerinde bizim Avrupa’daki gönüllü elçilerimiz olacağına inanıyorum. Pamukkale Belediyesi olarak tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.