PAMUKKALE BELEDİYESİ ENGELLİLERİN YANINDA

28-12-2016

PAMUKKALE BELEDİYESİ ENGELLİLERİN YANINDA

Sosyal belediyecilik çalışmaları ile örnek projelere imza atan Pamukkale Belediyesi, engelli vatandaşları unutmuyor. İlçe sınırları içinde yaşayan engellilerle yakından ilgilenen Pamukkale Belediyesi, akülü ve tekerlekli sandalye, hasta yatağı, baston ve saat desteği verdi. “Engellilere pozitif ayrımcılık yapıyoruz“ diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Hiçbir engel insandan daha önemli değildir. Biz bu bilinçle dezavantajlı olan vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onlar için tekerlekli sandalye basketbol takımı da kurduk” dedi.

Sosyal belediyecilik çalışmalarına büyük önem veren Pamukkale Belediyesi, bilindik belediyecilik faaliyetlerinin yanında engelli vatandaşlara verdiği desteklerle de dikkat çekiyor. Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içinde ikamet eden engelli vatandaşların her zaman yanında oluyor. Kurulduğu günden bu yana engellilere pozitif ayrımcılık yaparak, onların ihtiyaçları olan malzemeler Pamukkale Belediyesi tarafından karşılanıyor.

TALEPLER İNCELENİYOR

Pamukkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde yapılan başvurular inceleniyor. Bu araştırma sonunda ihtiyaç sahibi olan engellilere tekerlekli ve akülü sandalye, yürüme bastonu, konuşan saatin yanı sıra evde yatalak hastalara hasta yatağı temin ediliyor.  Pamukkale Belediyesi, kurulduğu günden bu yana 24 kişiye tekerlekli sandalye, 13 kişiye akülü tekerlekli sandalye, 25 kişiye hasta yatağı, 19 görme engelliye yürüme bastonu, 2 kişiye ise yürüteç verdi. İhtiyaç sahibi olan vatandaşların taleplerini zaman zaman Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin bizzat kendisi teslim ederek  karşılıyor.

BASKETBOL TAKIMI KURULDU

Pamukkale Belediyesi engellilere sadece malzeme desteği sağlamakla yetinmedi. 2015 yılında kurulan Pamukkale Belediyesi Spor Kulübü’nün ilk branşını tekerlekli sandalye basketbol takımını kurarak aktif hale getirdi. 2014 yılında kurulan ilçe belediyeleri arasında ilk kurulan kulüplerden biri Pamukkale Belediyesi oldu. Pamukkale Belediye Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı 2 sezondur Garanti Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele ediyor. Takımda 20’ye yakın sporcu yer alırken, Meryem Tan geçen sezon milli takıma kadar yükselme başarısını göstermişti. Ayrıca engelli milli sporculara da destek sağlanıyor.

“ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kuruldukları günden bu yana engelli vatandaşlara pozitif ayırımcılık yaptıklarını belirterek, engelli vatandaşların topluma kazandırılması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını kaydetti. “Hepimiz engelli adayıyız” diyen Başkan Gürlesin, “Biz belediye olarak engelli vatandaşlara ayrı bir önem veriyoruz. Onların topluma kazandırılması konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz. Bugüne kadar engelli vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa imkanlarımız dahilinde hepsini karşıladık. Engelli gençlerin spor yapmasına imkan sağlamak için spor kulübü kurduk. Burada tekerlekli sandalye basketbol takımımız var ve bu takım bölgesel ligde mücadele ediyor. Biz Pamukkale Belediyesi olarak her zaman engellilerimizin yanındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.