PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN HEM SPORA HEM EĞİTİME DESTEK

04-01-2017

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN HEM SPORA HEM EĞİTİME DESTEK

Pamukkale Belediyesi’nin 8 mahallede yaptırdığı halı sahalar Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. Okulların bahçelerine yaptırılan halı sahalar gündüz öğrencilere tahsis edilirken, akşamları da vatandaşların kullanımına açılacak. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin protokol töreninde yaptığı konuşmada, “Eğitim ve spor konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz. Geçen yıl okulların bahçesinde yapımı tamamlanan 8 halı sahayı Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devrettik” dedi.

Pamukkale Belediyesi’nden Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 8 halı sahanın devri yapıldı. Pamukkale Belediyesi tarafından 2016 yılı içinde yapımı tamamlanan Akhan Şehit Doğan Acar Ortaokulu, Develi Ortaokulu, Irlıganlı Çok Programlı Anadolu Lisesi, Uzunpınar 70. Yıl Çok Programlı Lisesi, Bağbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hürriyet Zehra Nihat Moralıoğlu Ortaokulu, Kuşpınar Saadet Erikoğlu İlkokulu ve Mehmetçik Lütfi Ege Ortaokulu bahçelerinde yapılan halı sahaların devri için protokol töreni düzenlendi. Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu’nun makamında gerçekleşen protokol törenine Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan katıldı.

“PAMUKKALE BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Törende konuşan Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Belediyesi’nin 2016 yılı içinde yapımı tamamlanan halı sahaların devrini protokolle sağlayacaklarını  belirterek, “Pamukkale Belediyesi 8 okulda halı saha yapmıştı. Bu hem gençler hem de öğrenciler için çok önemli bir hizmet. Gerek Gençlik ve Spor Bakanlığı gerekse Milli Eğitim Bakanlığı’nın isteği gençlerin spora yönlendirilmesi. 331 bin insanımızın yaşadığı ilçemizde bu tür tesisler çok önemli. Bundan dolayı Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

“EĞİTİME NE KADAR YATIRIM YAPILSA AZDIR”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise spora ve eğitime büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Geçen yıl Pamukkale Belediyesi olarak halı sahalar yaptık. Bunların 8 tanesi okulların bahçesinde idi. Bu halı sahaları Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devrediyoruz. Bu sahalar gündüzleri yine ücretsiz bir şekilde öğrencilere tahsis edilecek. Akşamları da o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın kullanımına açılacak. Cüzi bir miktarla kiralanacak olan halı sahalardan sağlana gelir Okul Aile Birlikleri’ne katkı olacak. Biz bu tesisler sayesinde hem spora hem de eğitime destek vermiş olduk. Eğitime ne kadar yatırım yapılırsa azdır. Biz de Pamukkale Belediyesi olarak eğitime ve spor yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından konuyla ilgili protokol Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan tarafından imzalandı.