PAMUKKALE?DE SİNEKLE MÜCADELE YIL BOYU SÜRÜYOR

17-02-2017

PAMUKKALE?DE SİNEKLE MÜCADELE YIL BOYU SÜRÜYOR

Pamukkale Belediyesi, vatandaşların yaz aylarında sivrisinek ve haşerelerden şikayetçi olmaması için önlemi erken alıyor. Sivrisineklerin larva dönemi olan kış aylarında rögarlar, besihaneler, havuzlar ve fosseptikler ilaçlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “2016 yılında ilaçlama için yaklaşık 2 milyon lira harcandı. Amacımız halkımızın rahatlığını sağlamak” dedi.

Pamukkale Belediyesi, vatandaşların bahar ve yaz dönemlerinde haşere ve sivrisinek sorunuyla karşılaşmaması için on iki ay boyunca ilaçlama çalışmaları yapıyor. Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yaz kış demeden çalışmalara devam ediyor. Ekipler ilkbahar, yaz ve kış olmak üzere 3 ayrı dönemde ilaçlama çalışmaları yaparak, halkın bu konuda sıkıntı yaşamasının önüne geçiyor. Ekipler ergin sivrisineklerin barındığı ahırlar, bina bodrumları, kuyular ve foseptikler, yeni inşaatlar, terkedilmiş binalar, ağaç kovukları, umumi tuvaletler, çalılık ve fundalıklar, kanallar, çatılar ve benzeri yerlerde ilaçlama çalışmalarını gerçekleştiriyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü, besihaneleri 8 günde bir,  bina bodrumları, havuzlar, foseptikler, durgun suları 12 günde bir ve gece ilaçlama çalışmaları da 4 günde bir gerçekleştirerek, vatandaşların yazın sinek sorunu yaşamasının önüne geçmeye çalışıyor.

“SİNEK SORUNU OLMASIN DİYE ÇALIŞIYORUZ”

Pamukkale’de yaşayan vatandaşların rahatı için çalışmaların her yönden devam ettiğini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bilinenin aksine ilaçlama çalışmalarının yıl boyu devam ettiğini söyledi. “Yazın sinek sorunu olmaması için ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor” diyen Başkan Gürlesin, “Sinek sorunu sadece yazın yapılan mücadele ile tamamlanacak bir konu değil. Biz 68 mahallemizin tamamında bu konuda etkin mücadele için yoğun çaba harcıyoruz. Sadece sinek değil halkı rahatsız edecek olan tüm haşeratla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kış aylarında daha sinekler larva halindeyken yapılan ilaçlama daha etkili. Belediyemizin Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri bu ilaçlamaları büyük bir özenle devam ediyor. 2016 yılında ilaçlama için yaklaşık 2 milyon liralık harcama yapıldı. Çalışmaların amacı halkımızın bu konudan şikayetlerini gidermek. Pamukkale’nin daha yaşanabilir hale gelmesi için her konuda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.