Pamukkale Belediyesi, Pamukkale İlçesi'nin Geleceğini Planlıyor

09-10-2014

Pamukkale Belediyesi, Pamukkale İlçesi'nin Geleceğini Planlıyor

Pamukkale Belediye Meclisi, Ekim ayi meclis oturumlarina Denizli Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu’nda devam etti. Oturumun en önemli gündem maddesi ise Pamukkale Belediye Baskanligi 2015-2019 Dönemi Stratejik Plani içeren gündem maddesi yer aldi.
   Meclis Baskani Mehmet Ali Haluk Degirmenci’nin baskanlik yaptigi mecliste, siyasi partilerin grup baskanlari da plan hakkinda düsüncelerini ifade etti. Baskan Haluk Degirmenci de, stratejik plan hakkinda görüslerini aktardi. Stratejik planin ilçesinin gelecegi açisindan önemine isaret eden        Baskan Degirmenci, ‘Plan üzerinde yaklasik 4 aydir çalisiliyor. Plan tanimlama açisindan bir zorunluluktur. Burada sinirlar çizilmistir ve plan 1,5 yillik süre içerisinde ekleme ve degisiklik yapilabilir sekildedir. Yeni kurulmus bir belediye için yol haritasinin çikarilmasi noktasinda isik tutucudur. Bilindigi üzere bu konuda uzman baskan yardimcisi bir de arkadasimiz var. Plana büyük bir önem veriyoruz ve bu arkadasimiz plan hazirlanmasinda ve uygulanmasinda görev almis ve alacaktir. Planin hepimize hayirli olmasini diliyorum’ dedi.
   Daha sonra Pamukkale Belediye Baskanligi 2015-2019 Dönemi Stratejik Plani oylamaya sunuldu. Plan, mecliste kabul edilerek karara baglandi.
   -STRATEJIK PLAN-
   Pamukkale Belediye Baskanligi 2015-2019 Stratejik Plani, belediyenin misyonu, vizyonu, avantajlari, dezavantajlari, firsatlari, paydaslari, tarihi ve istatistiki degerler gibi temel bilgi ve hedefleri belirliyor. Plan hazirlanmasinda uzmanlar ve çok sayida belediye görevlileri yer aldi.
Planda, Pamukkale Belediyesi’nin tarihçesi ile birçok ilklere de yer verildi. Buna göre, Pamukkale Ilçesi, 6 Aralik 2012’de 13 büyüksehirin kurulmasi ve sinirlarinin belirlenmesini içeren kanunun Resmi Gazete’de yayinlanarak resmen kurulmasiyla diger belediyeler arasinda yerini aldi. Pamukkale Belediyesi ise 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’yle resmiyet kazandi. Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, ilçenin ilk belediye baskani olarak tarih kayitlarina geçti.
Planda, Pamukkale Belediyesi sinirlari içerindeki egitimden sagliga, nüfus yapisindan turist sayisina kadar birçok bilgi bir araya getirildi. Farkli kaynaklarin tek tek taranmasi ve ilgili kamu ve sivil toplum kuruluslarindan alinan bilgiler isiginda ilçenin bir çesit röntgeni de çekilmis oldu.
   -PLANSIZ ISLERIN BASARIYA ULASMA SANSI YOKTUR-
   Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin de, plansiz hiçbir düsüncenin hayata geçirilemeyecegini kaydederek, ‘Stratejik plan, bu açidan çok önemlidir. Stratejik Plan bizim olmazsa olmazlarimizdandir. Bu nedenle plani önemsiyoruz. Plan, bir çesit bizlerin yol haritasini ortaya çikartacak ve bize yol gösterecek. Planin hazirlanmasinda görev alan uzmanlarimizdan personelimize kadar emegi geçen herkese tesekkür ederim. Plan her zaman basucumuzda yer alacak, bizlere yön verecek. Plansiz, projesiz islerin basariya ulasma sansi yoktur. Planla birlikte en az girdi kullanarak vatandaslarimiz için en fazla faydayi saglamayi hedefliyoruz. Böylece kaynaklarimizda rasyonel sekilde kullanilmis olunacak. Ben vatandaslarimizdan bizleri takip etmelerini istiyorum. Bugün dünden daha iyiydi. Yarin da bugünden daha iyi olacak.’