BAŞKAN GÜRLESİN'DEN 12 MART MESAJI

10-03-2017

BAŞKAN GÜRLESİN'DEN 12 MART MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Gürlesin, mesajında “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Türk Milleti’ne cesaret ve tahammül aşılamak için ve Milletimizde olan milli duyguları harekete geçirmek için ‘Korkma’ diye sözlerine başladığı İstiklal Marşı, Türk Milleti’nin duygularını yansıtan ve tek bir bayrak altında yaşamamızı sağlayan kilometre taşıdır” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, İstiklal Marşı’nın Türk Milleti’nin, hainlere karşı verdiği mücadelenin destanı olduğunu belirtti.  Başkan Gürlesin mesajında şu görüşlere yer verdi;  “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Türk Milleti’ne cesaret ve tahammül aşılamak için ve Milletimizde olan milli duyguları harekete geçirmek için ‘Korkma’ diye sözlerine başladığı İstiklal Marşı, Türk Milleti’nin duygularını yansıtan ve tek bir bayrak altında yaşamamızı sağlayan kilometre taşıdır. Mehmet Akif, Ezan seslerinin yurdumuzun üstünde inledikçe şehitlerimizin ruhlarının şad olacağını, vatanımızın cennet kadar değerli olduğunu ifade ederek, Allah'tan ibadet yerlerinin göğsüne düşman elinin değmemesini temenni ettiği dizeleri Türk Milleti’nin duygularına tercüman olmuştur. Mehmet Akif, kendisini milletinin, vatanının istiklal ve istikbal mücadelesini adamış Büyük bir Şair idi. Bu duygu ve düşünceler içerisinde İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 96. yıl dönümünü kutlar; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal Marşı'nı kabul eden TBMM üyelerini, vatanımızın birlik ve beraberliği için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum”.