PAMUKKALE BELEDİYESİ METRUK BİNALARI YIKIYOR

25-04-2017

PAMUKKALE BELEDİYESİ METRUK BİNALARI YIKIYOR

Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde kalan emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımına devam ediyor. Pamukkale Belediyesi Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için, mahallelerimizde bulunan metruk binaları tespit edip, muhtarlarımız aracılığıyla ev sahiplerinden gerekli izni aldıktan sonra yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi, İlçe sınırları içinde bulunan ve özellikle vatandaşların can güvenliği açısından tehlike arz eden, terkedilmiş metruk binaların yıkımına devam ediyor. Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Deliktaş Mahallesi 1980/5 sokakta bulunan metruk bina mahalle sakinlerinin talepleri üzerine yıkıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, terkedilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden binaların yıkımlarına devam ettiklerini belirterek, “Belediye sınırlarımız içerisinde bulunan, mahalle sakinlerimizin emniyeti ve sağlığı açısında risk oluşturan binaların yıkımını Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, mahallelerinde bu tür metruk bina var ise bizlere iletmeleridir. Bizlere bilgi verirlerse biz de belediye olarak, bir olumsuzluk yaşanmadan çözüm üretebiliriz” dedi.

“BAŞKAN GÜRLESİN, HEMEN YARDIMCI OLDU”

Deliktaş Mahalle Muhtarı Kadir Karaçolak, Pamukkale Belediyesi’nin mahallerinde bulunan metruk binaları temizlemesinden dolayı mahalle sakinlerinin memnun olduğunu söyledi. Muhtar Karaçolak, Deliktaş Mahallesi 1980/5 sokakta bulunan metruk binanın 5-6 yıl öncesine kadar bir vatandaşın marangozluk yaptığı bina olduğunu ancak yıllar içerisinde iş yeri kapatılarak atıl durumda bırakıldığını belirtti. Karaçolak, “Eskiden 4 tarafı çevrili olan bina zamanla yıpranmış ve 2 duvarı göçmüş. Yanına da yeni Deliktaş İlköğretim Okulumuz açıldı. Onların okul giriş çıkışlarında tehlike arz etmeye başladı. Bir de madde bağımlısı gençlerimiz buraya dadanmaya başladı. Bu durum mahalle sakinlerimiz için tehlikeli hal almaya başladı. Özellikle bayanlarımız bu konuda çok sıkıntılı idi. Biz bu konuyu dikkate aldık. Belediyemize bildirdik. Sağ olsun başkanımız konuyla hemen ilgilendi. Bu tür binalar emniyet açısından sakıncalı. Yangın tehlikesi var, göçme tehlikesi var. Biz bu konuda belediyemize müracaat ettik. Başkanımız Hüseyin Gürlesin kısa sürede müdahale etti. Mahallemize yapılan bütün işler için başta Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine, işçilerine sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum” diye konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİ TEŞEKKÜR ETTİ

Deliktaş Mahallesi sakinlerinden Muzaffer Yılmaz ise yıkımı gerçekleştirilen metruk binaya son günlerde madde bağımlısı kişilerin mesken tutmaya başladığını söyleyerek, “Çocuklarımızın bu sokaktan geçmesinden korkuyorduk. Binanın yıkılmasına sevindik. Belediyemizin böyle yerleri yıkmasından memnunuz. Teşekkür ediyoruz” dedi. Osman Kızılhan’da, vatandaş olarak bu tür köhne, harabe evlerin önünden geçerken çekindiklerini belirterek, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.