Başkan Gürlesin'den Gazilere Kıyafet

23-10-2014

Başkan Gürlesin'den Gazilere Kıyafet

Baskan Gürlesin, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle ziyaret ettigi Muharip Gaziler Dernegi'nde, tüm gazilere verdigi tek tip gazi kiyafet sözünü tuttu. Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü, Baskan Gürlesin'in talimatlari dogrultusunda Muharip Gaziler Dernegi Baskani Hamdi Helvacilar'la iletisime geçti. Dernek Baskani Helvcacilar'in verdigi bilgiler dogrultusunda kiyafet için çalisma baslatildi. Öncelikle gazilerin beden ölçüleri alinarak nasil bir kiyafet istedikleri tespit edildi. Müdürlük ardindan siparis verdi. Gazilerin kiyafetleri tamamlanip teslim noktasina getirildi. Böylece Baskan Gürlesin, verdigi sözün üzerinden henüz bir ay gibi kisa sürede geçmesinin ardindan sözünü tutmus oldu. Pamukkale Belediye Baskani Hüseyin Gürlesin, gazilerin yeni kiyafetlerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'ndaki törene katilacagini söyledi. Baskan Gürlesin, sehitler ve gaziler için ne yapilsa az olacagini kaydederek, ?Sehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yaparsak yapalim bir sey yaptik diyemeyiz. Pamukkale Belediyesi olarak tüm çalismalarimizda gazilerimize ve sehitlerimize pozitif ayrimcilik yapiyoruz. Onlari her zaman farkli bir kategoride degerlendiriyoruz. Sehitlerimiz ve gazilerimiz ile yakinlari, canini, malini evladini ortaya koymus ve bugünlere gelinmistir. Tüm sehitlerimizi basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetlerimizi bildiriyorum. Gazilerimize de Allah uzun ömürler versin diyorum. Geçmiste gazilerimize bir söz vermistim. Özel Idare Baskanligi döneminde içimizde bir ukde kalmisti. Gaziler Haftasindaki gazi ziyaretimizde ise bunu ifade ettim. Simdi gazilerimize verdigimiz kiyafet sözümüzü yerine getirmis bulunuyoruz. Gazilerimiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlama programina yeni kiyafetleriyle katilacak. Kiyafetlerin gazilerimize hayirli olmasini diliyorum.' Baskan Gürlesin, gazi ve sehitler için çesitli projeler yürüttüklerini de sözlerine ekledi.