PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM YARDIMI

18-07-2017

PAMUKKALE BELEDİYESİ'NDEN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM YARDIMI

Eğitim konusunda önemli yatırımlara imza atan Pamukkale Belediyesi, her zaman olduğu gibi 2017-2018 eğitim yılında da öğrencilere eğitim yardımı yapacak. 8 ay boyunca sağlanacak olan eğitim yardımının öğrenciler için önemli olduğunu ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Belediye olarak birçok konuda eğitim ve öğretime destek veriyoruz. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize de her ay düzenli olarak eğitim yardımı yapacağız” dedi.

Eğitim konusunda önemli çalışmalara imza atan Pamukkale Belediyesi, her yıl olduğu gibi 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına eğitim desteği verecek. 2017-2018 eğitim öğretim yılında ilçede ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik yapılacak yardımlar Pamukkale Belediye Meclisi’nin oturumunda ele alınarak karara bağlandı. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için Pamukkale ilçe sınırları içinde ikamet eden ortaokul ve lisede okuyan çocuğu bulunan ihtiyaç sahibi ailelere eğitim desteği yapılmasına oy birliği ile karar verildi. Buna göre önümüzdeki eğitim öğretim yılında 1200 lise öğrencisine 8 ay boyunca aylık 85 TL,  1050 ortaokul öğrencisine ise yine 8 ay boyunca aylık 65 lira eğitim desteği yapılacak. Toplamda 2250 öğrenciye 1 milyon 362 bin TL eğitim desteği verilecek. Başvurular  14 Ağustos  tarihinde başlayarak,  22 Eylül’de sona erecek. Başvurular, www.pamukkale.bel.tr adresinden internet üzerinden ya da Atatürk Caddesi’ndeki Pamukkale Belediyesi Ek Hizmet binası Kültür işleri müdürlüğüne şahsen yapılacak.

“ EĞİTİME DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, belediye olarak eğitim konusunda birçok konuda her türlü desteği verdiklerini ifade ederek,  “Eğitim söz konusu olunca Pamukkale Belediyesi olarak adeta seferber oluyoruz. İlçe sınırlarımız içinde ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmak için eğitim yardımı yapıyoruz. Geleceğimiz olan çocukların en iyi ortamlarda eğitim alarak, tam donanımlı yetişmelerine olanak sağlamak için belediye olarak bu çalışmamızla katkı sunuyoruz. İlçe sınırlarında bulunan 128 okulumuzun tamamına ulaşarak, ihtiyaçlarını gidermek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Pamukkale Belediye meclisimizde yine çok önemli bir karara imza atarak ihtiyaç sahibi çocuklarımıza desteğe devam kararı aldık. Geçtiğimiz yıl 2000 olan sayıyı bu sene 2250’e çıkarıp, verdiğimiz maddi desteği de artırdık. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında 1200 lise öğrencimize aylık 85 lira, 1050 ortaokul öğrencimize aylık 65 lira eğitim desteğinde bulunacağız. 14 Ağustos- 22 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan başvurular incelenecek. Başvuran öğrencilerimiz belediyemiz tarafından belirlenen kriterlere uyarsa eğitim yardımı almaya hak kazanacak. Pamukkale Belediyesi olarak her zaman eğitime katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.