PAMUKKALE BELEDİYESİ'NİN DEV PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

14-09-2017

PAMUKKALE BELEDİYESİ'NİN DEV PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

Pamukkale Belediyesi tarafından yapımı devam eden Denizli’nin geleceğine damga vuracak Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin inşaatında sona yaklaşıldı.  Arsası Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen binası ise 18 milyon liralık yatırımla Pamukkale Belediyesi tarafından yapılan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı’na devredilecek. Bu işbirliği ile Türkiye’de ilk olan dev sağlık yatırımının inşaatında Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı ve Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk birlikte incelemelerde bulundular.

“HASTANEDEN TEK FARKI YATAK OLMAMASI”

Pamukkale Belediyesi'nin Türkiye’ye örnek olacak projesi olan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi'nde sona yaklaşıldı. Pamukkale Belediyesi'nin 18 milyonluk dev yatırımını Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı ve Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk birlikte incelediler. Belediye Başkanı Gürlesin, "Günde 20 poliklinikte, yaklaşık 2 bin kişinin hizmet alacağı Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksimizde her şey planladığı gibi ilerliyor. 2018'in başında da hizmet vermeye başlayacağız" dedi.

İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, sadece Pamukkale İlçesi için değil Denizli İli için önemli bir yatırım olan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi gelinen noktanın sevindirici olduğunu belirterek, büyük yatırımın fikir aşamasından bu noktaya kadar gelme sürecine kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.  Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, başta semt polikliniği düşüncesi ile başlayan ama sonrasında dev bir sağlık kompleksi projesine dönüşen Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin Denizli için çok önemli yatırımlardan biri olduğunu belirtti. “Burası kesinlikle basit bir semt polikliniği değildir, burası dev bir sağlık kompleksidir. Burasının devlet hastanesinde ayıran tek şey yataklı olmayışı ve ameliyatların yapılmayacak olmasıdır” diyen Öztürk, emeği geçen herkese teşekkür etti.

“HEDEF 2018 YILININ BAŞI”

Yeni kurulan bir belediye olarak amaçlarının kalıcı eserler bırakarak, halk tarafından kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olduklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi inşaatı hakkında İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı ve Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk’e bilgiler aktardı. 12 Kasım 2016 tarihinde temeli atıldığını ve gelinen noktada yüzde yüz inşaatının bittiğini, elektrik tesisatında yüzde elli, mekanik imalatın yüzde yetmiş tamamlandığını ifade eden Başkan Gürlesin, “Dokuzkavaklar Sağlık kompleksimizin genel anlamda yüzde yetmişi bitmiş durumdadır. Amacımız yılbaşında testlere başlayarak,  2018’in ilk aylarında da hizmete almak. Kompleksimiz, aynı günde 20 poliklinikte, aynı anda 2 bin kişinin hizmet alacağı büyük bir yatırımdır. Bir anlamda mini bir devlet hastanesidir. Sağlık kompleksimiz sadece semtimize değil il geneline hitap edecektir. Devlet hastanemizin 3/1 yükünü hafifleteceğini düşünüyoruz. Bu anlamda sadece bu bölgede yaşayan yaklaşık 200 bin civarında vatandaşımız bulunuyor. Diğer yakın ilçelerimizle beraber 300 bin civarında vatandaşımıza hizmet edecek olan büyük bir yatırımdır. Bir anlamda sadece bu bölgeyi değil diğer sağlık kuruluşlarının da yükünü alacağından dolayı il genelimize hitap edecek olan çok önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Vizyon projelerimizden bir tanesidir. Bunu da 40 aylık bir belediye olduğumuz ile kıyasladığımızda bizim olaya bakış açımızı ortaya koymaktadır. Bizler, sadece belediyecilik anlamında bildiğimiz işlerin dışında kalıcı ve önemli yatırımlar yaparak farkımızı ortaya koyuyoruz. Yani Pamukkale Belediyesi olarak kalıcı eserler bırakarak, halkımızın sorunlarına kalıcı çözümler üretecek projelerle vatandaşımızın huzuruna çıkıyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”

Toplam maliyeti 30 milyonluk bir yatırım olan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin 18 milyonluk kısmının Pamukkale Belediyesi’ne ait olduğunu belirten Başkan Gürlesin, inşaat ilerledikçe maliyetin yaklaşık 19 milyona çıktığını söyledi. Yılda yaklaşık 600 ila 700 bin insanın sağlığına kavuşmasına vesile olacak Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin Türkiye’ye örnek bir proje olduğunun altını çizdi. Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak bildiğimiz belediyeciliğin dışına çıkarak Pamukkale Belediyesi’nin farkını ortaya koymak istiyoruz. Şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Günlük işler peşinde koşmuyoruz. Sadece 1 -2 günlük işlerle vatandaşımızın gözünü boyama derdinde değiliz. Vizyon kalıcı projelerle halkımızın huzuruna çıkıyoruz. Bu tesisimiz gibi inşallah önümüzdeki süreçte de, yeni temellerini atacak olduğumuz önemli, güzel projelerle halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.