PAMUKKALE'DE SPOR BAYRAMI

29-10-2017

PAMUKKALE'DE SPOR BAYRAMI

Pamukkale Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı farklı etkinliklerle kutladı. İlki yapılan ve 3 gün süren Pamukkale Spor Oyunları, yoğun katılımla gerçekleşti. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin,  oyunların çıtasını her seferinde daha da yükselteceklerini ifade ederek, “Bu oyunlar sayesinde dünya mirasımız olan Pamukkale’nin adını tüm Dünya’ya bir kez daha duyurduk. Bir sonraki spor oyunlarını Mayıs ayında yapmayı planlıyoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi çok önemli bir etkinliğe başarıyla ev sahipliği yaptı. Bu yıl ilki gerçekleşen Pamukkale Spor Oyunları, 27 Ekim’de başlayıp 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da içine alarak bayram coşkusunun daha da yoğun yaşanmasını sağladı. Kortej yürüyüşü ile başlayan ve panel ile devam eden ilk gün etkinliklerinde topuklu ayakkabı yarışması ve minik ayaklar yarışması da gerçekleştirildi. Pamukkale Spor Oyunları kapsamında şehit içi bisiklet turu yüzlerce bisikletli sporcunun katılımı ile yapıldı.

ÖZEL ETKİNLİKLER DE YAPILDI

Pamukkale Spor Oyunları çerçevesinde çeşitli özel etkinlikler de yapıldı. Ünlü milli sporcular Adem Kılıççı ile Mücahit Kulak boks ve kick boks sporunu gençlere sevdirmek için gösteri maçı yaptı. Yine Pamukkale  Dünya Mirasları 3x3  basketbol Turnuvası etkinliği yapılırken, bu etkinlikte havalanan  balondan yerde bulunan sepetlere basket atılarak Pamukkale’nin tanıtımı sağlandı.

TURNUVALAR NEFES KESTİ

Pamukkale Spor Oyunları çerçevesinde karate, kıck boks ve masa tenisi etkinlikleri de yapıldı. Karate turnuvasına Rıchmond Otel ev sahipliği yaparken, yüzlerce sporcu dereceye girmek için 2 gün boyunca mücadele etti.  Hasan Güngör Spor Salonu’nda Pamukkale Masa Tenisi turnuvası gerçekleşti. Vali Recep Yazıcıoğlu parkında ise kıck boks turnuvası gerçekleşti. Bu branştaki müsabakalar ülke genelinden toplamda 2 bin 500 sporcu katıldı. Dünya Mirasları Pamukkale 3x3 basketbol Turnuvası’nda da 3’er kişilik takımlar mücadele etti.

PAMUKKALE YARI MARATONU’NA YOĞUN KATILIM

Pamukkale Spor Oyunları kapsamında Pamukkale Yarı Maratonu da yapıldı. Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı önünden başlayıp Pamukkale travertenleri önünde tamamlanan yarı maratonda sporcular 21 kilometre koştu. Ülke genelinde 300’e yakın sporcunun katıldığı Pamukkale Yarı Maratonu’nun 1.7 kilometrelik mesafelik halk koşusuna da yüzlerce Denizlili katıldı.

PAMUKKALE TANITILDI

Pamukkale Spor Oyunları’nın finali yarı maratonun son noktası olan Pamukkale’de gerçekleşti. Burada Pamukkale Okçuluk Turnuvası yapılırken, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de gösteri atışı yaptı. Pamukkale Yamaç Paraşütü ve Yelken Kanat gösterisi de beyaz cennete gelen vatandaşlara görsel şov yaptı.

PAMUKKALE İÇİN BÜYÜK ONUR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilki düzenlenen spor oyunları ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunun arttığını ifade ederek, “Pamukkale’de 3 gündür büyük bir heyecan yaşanıyor. Karateden kıck boksa, masa tenisinden okçuluğa kadar bir çok branşta spor camiasının dikkatini Pamukkale’ye çektik. Pamukkale Belediyesi olarak gençleri sporla tanıştırmak için bu etkinliği düzenledik. Bu ilk, ancak son olmayacak. Her yıl daha da geliştirerek Pamukkale Spor Oyunları’nı geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bu dalda çıtayı her geçen gün yükselterek birkaç yıl sonra etkinliğimizi uluslararası hale getirmek istiyoruz. Ülke genelinden katılan tüm sporculara ve Denizli halkına çok teşekkür ediyoruz. Biz Pamukkale Spor Oyunları’nın 2018 yılında Mayıs ayında yapmak istiyoruz. Pamukkale’yi Türkiye’ye ve dünya ya bir kez daha tanıtmanın onurunu yaşadık. Etkinliğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunun katlanmasına da vesile oldu” diye konuştu.