Zeytinköy'ün Çehresi Değişiyor 24.10.2014

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, seçim öncesi ne söz verdiyse daha fazlasını vatandaşlara sunmak için sürdürdüğü yatırım atağını hız verdi. Bu kapsamda Zeytinköy’ün çevresini değiştirecek çalışmalar hayata geçirildi. Fen İşleri Müdürlüğü kontrolünde devam eden Zeytinköy’deki çalışmalarda, yoğun bir faaliyet var. Daha önce hiç kaldırım yüzü görmemiş yollar kaldırımla tanışırken, görüntü kirliliğine yol açan ve güven vermeyen elektrik kabloları da ilgili kuruluş tarafından yeraltına alınıyor. Öte yandan, zamanla yıpranan ana arterler ise elden geçiriliyor. Yol, bir daha çukurlar oluşmayacak şekilde dolgu malzemesiyle doldurup sıkıştırılarak asfalt dökmeye hazır hale getirildi. Bu arada ana arterlerde bile kaldırımlar yokken, yeni düzenlemeyle yolun her 2 yanında 1,5 metre genişliğinde kaldırımlar yapılıyor. Caddeler, sokaklar, yollar ve kaldırımlar çevre düzenlemesiyle şehir merkezindeki örnek yollarda ne varsa Zeytinköy yollarında da aynısı yapılıyor. Kaldırım taşlarındaki şekillerle şehir estetiğine ayrı bir güzellik katılırken, görüntü kirliliğine yol açan çalışma alanındaki atıklar da ortadan kaldırılıyor. Öte yandan köyden mahalleye dönüştürülen, Akdere, Belenardıç, Çeşmebaşı, Develi, Eldenizli, Eymir, Güzelpınar, Haytabey, Kavakbaşı, Kocadere, Küçükdere, Yeniköy ve Yukarışamlı’nın mevcut durumu ve eksiklikleri belirlenerek buralarda da kaldırım ve yol çalışmaları başlama noktasına getirildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, belediyenin yatırım atağıyla tüm mahallelerin hizmete doyacağını kaydederek, ‘Tüm mahallelerimiz bu dönemde yatırıma doyacak. İlk olarak kilit taşı ihtiyacını giderip yollarımızı bize yakışan şekle dönüştürüyoruz. Bunun en güzel örneğini Zetinköy’de hayata geçirdik. Zeytinköy kısa süre sonra yeni yüzüyle en güzel mahallelerimiz arasında yerini alacak. Ben şimdiden mahalle sakinlerine yolun hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

KURUMSAL HİZMET REHBERİ FAALİYET BİLGİLERİ LİNKLER