Pamukkale Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı olan Seyir Tepesi’ni, Denizli Mimarlar Odası üyeleri yerinde inceledi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile birlikte Seyir Tepesini gezen mimarlar, sosyal medyada ve farklı ortamlarda doğa katliamı yapıldığına dair söylentilerin gerçek olmadığını bizzat gördüklerini söylediler.
Türkiye’de örnek projeler arasında gösterilen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na başvurusu yapılan 1451 proje içinde “en büyük” olma özelliğine sahip olan “Seyir Tepesi Kent Ormanı” Denizlili mimarları ağırladı. Pamukkale Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında Denizli ve bölge için büyük bir yatırım olarak değerlendirilen bu dev projede çalışmalar devam ediyor. Projeye başlamadan önce birçok kurum ve sivil toplum örgütlerine dijital ortamda projenin sunumu gerçekleştirilerek başlanılan Seyir Tepesi projesi, doğa dostu, çevre dostu bir proje olarak birçok kesimden takdir topluyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in vizyon projeleri arasında yer alan mega proje Denizli’nin geleceğine yapılan en büyük ve en güzel yatırımlardan biri olarak gösteriliyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in davetlisi olarak Seyir Tepesi’ni gezen Denizli Mimarlar Odası üyeleri, projeye hayran kaldıklarını belirterek, doğa katliamına ya da suya yönelik söylentilerin gerçeği yansıtmadığını kendi gözleriyle bizzat yerinde gördüklerini dile getirdiler.
“BURADA DOĞA KATLİAMI SÖZ KONUSU DEĞİL”
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile birlikte Seyir Tepesi’nde gerçekleşen her aşamayı yerinde inceleyen TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Serdar Alayont, bu projeyle ilgili Mimarlar Odası Genel Merkezi’ne bir başvuru olduğunu da hatırlatarak, “Burasıyla ilgili bir rapor hazırlayacağız. Bugün ilk incelememizi yaptık. Proje gerçekten büyük bir proje, farklı bir proje” dedi. Geçmiş dönemlerde Mimarlar Odası Şube Başkanlığını yürüten ve halen Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan İbrahim Şenel, “Burada bir doğa katliamının söz konusu olduğuna inanmıyorum. Seyir Tepesi, bu ziyaretten önce bir parça fikir sahibi olduğumuz bir proje idi. Şimdi uygulamayı yerinde gördük. Bir kere öncelikle şunu söyleyeyim, daha önce sosyal medyada ya da farklı ortamlarda doğa katliamına yönelik ve suya yönelik yanlış yapıldığına dair izlenimler vardı, böyle şeyler dile getiriliyordu. Bizzat yerinde görerek, bunların gerçek olmadığını, aslında doğaya katkı sağlayacak uygulamaların yapıldığını gördüm. Uyarılara açık bir anlayış sergiliyor Başkan. Hatalar yeri geldikçe uyarılarla düzeltilebilir. Ama burada bir doğa katliamının söz konusu olduğuna inanmıyorum. Ben de gezdikten sonra bu kanaat oluştu. Sonuçlandığında Denizli’ye ve turizmine katkı sağlayacak. Çeşitli turist güzergâhları noktasında önemli bir nokta olacağını inandığım bir proje. Sportif alanlar, kamp alanları, rekreasyon alanları, su oyunları, kamp ve konaklama alanları, yeme-içme alanları gerçekten çok şey vaat eden bir proje. İnşallah layıkıyla tamamlanır. Denizli’nin faydasına kullanımına açılır, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ellerine kollarına sağlık” diye konuştu.
“DENİZLİ’NİN İHTİYACI VAR”
Mimarlar Odası Denizli Şubesi Danışma Kurulu Üyesi Yusuf Şahin’de, Seyir Tepesi’ni gezme fırsatı bulmadan önce, proje ile ilgili orada neler bitiyor gibi soru işaretlerinin olduğunu, ancak gezdikten sonra düşüncelerinin tamamen değiştiğini ifade etti. Şahin, “Keşke daha önceden gezme imkanımız olsaydı. Hakikaten çılgın bir proje. İnşallah Denizli için hayırlı olur. Böyle bir yere Denizli’nin de gerçekten ihtiyacı var. Kabul etmek lazım nüfus artıyor sürekli. İnsanların özellikle yaz aylarında böyle yerlere çok ihtiyaçları oluyor. Hatta dışardan gelenler içinde gezilebilecek bir yer olacak. Ben hakikaten çok şaşırdım, gerçekten ciddi bir emek verilmiş, verilecek. Denizli içinde faydalı olacak kanaati içindeyim. İnşallah hayırlı olur diye düşünüyorum” dedi.