BAŞKAN ÖRKİ’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI

07-05-2022

BAŞKAN ÖRKİ’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü ile ilgili mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Anne demek fedakârlık demektir. Annelerimizin hakkını ödemek mümkün değil” dedi.

Ülkemizde milli mücadelenin sembollerinden olan Nene Hatun’un 1955 yılında, yılın annesi seçilmesiyle birlikte her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Anneler Günü ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı. ““Anneler, bir bireyin yetiştirilmesinde en önemli görevi üstlenen maneviyatı ile hiçbir ölçü kalıbına sığmayan sevgisiyle emekleri yadsınamayacak kişilerdir” diyen Başkan Örki mesajında şu görüşlere yer verdi; “Sevgili Peygamberimiz, 'Cennet, annelerin ayakları altındadır' diyerek, anneliğin ne kadar kutsal ne kadar mübarek olduğunu bizlere anlatmıştır. Anne demek fedakârlık demektir. Annelerimizi yılda bir gün değil her gün hatırlamak biz evlatların görevidir. Annelerimizin bizlere verdiği sonsuz sevgi ve emeği gelecek kuşaklara aktarmak bizlerin en önemli görevleri arasında yer alıyor. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehitlerimizim emaneti annelerimiz, kendi annem ve eşim olmak üzere karşılıksız sevgi, hoşgörü, fedakârlık, özveri ve emeğin simgesi tüm kadınlarımızın anneler gününü kutluyorum”. Öte yandan Pamukkale Belediyesi, Anneler Günü’ne özel olarak etkinlik düzenledi. 8 Mayıs 2022 Pazar günü Forum Çamlık AVM’de 13.00 ile 19.00 saatleri arasında takı atölyesi ve ebru sanatı stantları kurulacak. Bu atölyeleri ziyaret eden anneler ve tüm kadınlar farklı bir etkinliğe katılabilecek.