PAMUKKALE BELEDİYESPORLULARDAN 7 MADALYA

03-06-2024

PAMUKKALE BELEDİYESPORLULARDAN 7 MADALYA

Pamukkale Belediyespor’un iddialı olduğu branşlardan yağlı pehlivan güreşlerine katılan sporcular Mayıs ayında 6 madalya kazanırken, başarılı halterci Yasin Beylen de Türkiye ikincisi oldu.

Pamukkale Belediyespor Kulübü sporcuları er meydanında boy göstermeye devam ediyor. Mavi-beyazlı kulübün genç sporcuları Mayıs ayında yapılan müsabakalardan madalyalarla döndü. Muğla’nın Fethiye ilçesinde 5 Mayıs 2024 tarihinde yapılan “2. Mustafa Kiremitli Yağlı Pehlivan Güreşleri”nde 1100 sporcu mücadele etti. Pamukkale Belediyespor adına er meydanına çıkan sporculardan Hüseyin Teoman Güngör Teşvik 1 boyunda gümüş madalya kazanırken, Hamza Deniz Minik 1, Yahya Sönmez ise Minik 2 boyunda bronz madalyanın sahibi oldu. Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen ve CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2024 Sezonu 1. Etabı müsabakası olma özelliği de taşıyan “Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri” de 2 bin sporcunun katılımı ile yapıldı. Pamukkale Belediyesporlu Hakan Yiğit Bulut Minik 1 boyunda ve Daniel Erfani Minik 2 boyunda üçüncü oldu. 17 Mayıs 2024 tarihinde Balıkesir'in Balya ilçesinde yapılan “Geleneksel Balya Yağlı Pehlivan Güreşleri”nde Tozkoparan boyunda altın madalyanın sahibi Pamukkale Belediyesporlu Ercan Bakan'ın oldu.

YASİN BEYLEN 100 KG KALDIRDI

Öte yandan spor yaşamını Pamukkale Belediyespor çatısı altında sürdüren bedensel engelli halter branşı sporcusu Yasin Beylen başarılarına devam ediyor. Türkiye Halter Federasyonu tarafından 30-31 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara'da düzenlenen “Bedensel Engelliler Powerlifting Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası”nda Büyükler +107 kg sıkletinde mücadele eden Yasin Beylen, 100 kg kaldırarak Türkiye ikincisi oldu. Başarılı sporcu gümüş madalya almaya hak kazandı.