PAMUKKALE BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİNE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ VERİLDİ

02-08-2024

T.C. Pamukkale Belediyesi meclis üyelerine “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” eğitimi verildi. Ağustos ayı meclis toplantısı öncesi verilen eğitimde, konuyla ilgili çalışmalar anlatıldı.

Toplumdaki en büyük sıkıntılardan olan kadına şiddetle ilgili olarak Pamukkale Belediye Meclisi üyelerine Ağustos ayı meclis toplantısı öncesi eğitim verildi. Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından tüm kamu kuruluşlarında verilen eğitimde sunumu Sosyal Çalışmacı Fatma Ulusoy yaptı. Ulusoy, kadına yönelik şiddet konusunu başlıklar halinde Pamukkale Belediyesi Meclis üyelerine aktararak, şiddetin her türlüsüne, tüm toplumun el ele vererek önleyebileceğinin altını çizdi. Eğitimde konuşan Sosyal Çalışmacı Fatma Ulusoy, “Kadına yönelik şiddetin temelinde biyolojik varlığımıza dayandırılan, doğal ve değişmez olarak kabul edilen toplumsal cinsiyet eşitsizliği yatmaktadır” diyerek, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, kız ve oğlan çocukların belli rollerle büyütülmesi olduğunu belirtti. Ulusoy, “Bir evde annenin şiddet görmesinin en büyük etkileri çocuklar üstünde görülmektedir. Öyle ki, çocuk şiddeti normalleştirmekte, bazen kendini suçlayabilmekte ve en kötüsü de bunu aile olmanın doğal bir gerçeği olarak yaşayabilmektedir. Bu da şiddetin gelecek nesillere aktarımına devam ederek, 7 kuşağa dediğimiz kuşaktan kuşağa sürdürülen bir davranışa sebep olmaktadır. Toplum olarak bunun önüne geçmek zorundayız. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak için, kadınları geri plana atmaktan vazgeçmeliyiz” diye konuştu. T.C. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ve Sosyal Çalışmacı Fatma Ulusoy’a teşekkür ederek, kadına ve çocuklara yönelik her türlü şiddetin karşısında olduklarını ifade etti.