Pamukkale Belediyesi, ilçe genelinde daha temiz bir çevre, geri dönüşüm bilincinin artması ve sürdürülebilir çevre yönetimi noktasında mahalle mahalle vatandaşlara ‘Çevre Bilinci’ eğitimleri veriyor. Çevre temizliğine büyük önem verdiklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çevre bilincinin artması noktasında her mahalle de vatandaşa eğitimler verdiklerini söyledi.
Pamukkale Belediyesi çevre duyarlılığı konusunda yapılan çalışmalarına devam ediyor. Kurulduğu günden bu güne çevre duyarlılığına büyük önem veren Pamukkale Belediyesi, bu konuda yeni bir atılımda daha bulundu. Pamukkale Belediyesi, ‘Ambalaj Atığı Toplanması, Geri Dönüşümü ve Atık Yönetim Planı’ işleri kapsamında vatandaşları bilinçlendirmek için ilçede yer alan 68 mahalle de çevre bilinci eğitimlerini başlattı. Mahalle mahalle vatandaşlarla buluşan Çevre Mühendisi Durkadın Kazak, Çevre Mühendisi Pelin Saruhan ve Çevre Sağlığı Teknikeri Yasemin Akkavak’tan oluşan ekip, ilçe genelinde daha temiz bir çevre, geri dönüşüm bilincinin artması ve sürdürülebilir çevre yönetimi noktasında eğitim veriyor. Şuana kadar 18 mahalle de tamamlanan eğitimlerde vatandaşlara, ‘Çevre nedir? Kirlilik nedir? Geri Dönüşüm ve Ambalaj Atıkları nelerdir ve önemi nedir? Atık yağ ve atık pillerin geri dönüşümünün önemi ve bayat etmek projesi’ anlatıldı. Eğitim sonunda mahalle sakinlerinin çevre ile ilgili talep ve şikayetleri dinleniyor. Eğitimler 68 mahallelinin tamamında kısa bir zaman içinde verilmiş olacak.
“ÇEVREYE DUYARLIYIZ”
Pamukkale Belediyesi olarak çevre temizliği ve korunmasının öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale İlçesi olarak temiz bir çevre noktasında her türlü çalışmayı yapmaktayız. Hem atıkların toplanması hem de geri dönüşümü noktasında önemli çalışmaları hayata geçirdik. İlçemizin çeşitli noktalarına dörtlü geri dönüşüm kutuları, çöp kutusu, çöp konteynırları ile birlikte bayat ekmek kutusu ve dilek şikayet kutularını yerleştirdik. Hem doğanın korunması hem de ekonomik kayıpların önlenmesi için geri dönüşüme önem veriyoruz. Çevreye ve içme sularımıza büyük zarar veren atık yağların geri dönüşümü noktasında projemiz devam ediyor. İsrafı önlemek adına ilçemizin birçok noktasına yerleştirdiğimiz bayat ekmek kutularımızla atık ekmekleri toplayarak, hayvan barınaklarına gönderip ekmeklerin israf olmasını engellemeye çalışıyoruz. Sonuçta mahalle mahalle vatandaşlarımızla bir araya gelerek verdiğimiz ‘Çevre Bilinci’ eğitimi ile de tüm bu çalışmalarımızı pekiştiriyoruz. Eğitimlerimizle çevre bilincini ilçemizde daha da yukarılara taşıyarak, hem temiz bir çevrede yaşadığımız gibi geleceğimiz olan çocuklarımıza da temiz bir çevre bırakmış olacağız” dedi.